Kultúra Video

Kam v Bratislave zadarmo: Festival Music Square, premietanie letného kina aj cvičenie v parku

Pracovný týždeň v Bratislave určite nudný nebude. Vybrali sme pre vás podujatia, na ktorých sa rozhýbete, vypočujete si skvelú hudbu či užjete príjmný večer v letnom kine.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Festival Music Square, premietanie letného kina aj cvičenie v parku
Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR

Jana Hubinská u Červeného raka

Jana Hubinská, vynikajúca džezová a šansónová speváčka, ktorá má v repertoári Edith Piaf, Billie Holiday, Hanu Hegerovú či Ellu Fitzgerald, zaspieva skladby z muzikálov o živote Marilyn Monroe, Marlene Dietrich a Billie Holiday, v ktorých stvárnila hlavné postavy. Spoluúčinkujú Gabriel Jonáš (piano), Juraj Kalász (kontrabas) a Marián Ševčík (bicie).

pondelok / letná čitáreň U červeného raka / 18:00 hod. / vstup voľný

Cvičenie v Ružinove

Ružinovčania si môžu počas leta spoločne zacvičiť v Parku A. Hlinku. Každý utorok od 18:00 do 19:00 hod. bude v parku Cvičenie s FitCampom, na ktorom sa môže zúčastniť každý, kto si chce posilniť svoje telo. Pre skôr narodených Ružinovčanov je počas letných prázdnin pripravené Tai-či, zdravotné cvičenie pre seniorov, ktoré bude vždy v utorok od 13:00 do 14:00 hod.

utorok / Park A. Hlinku / vstup voľný

Letné kino v Ružinove

Letné kino v Ružinove v amfiteátri pri Štrkoveckom jazere malo vlani veľký úspech. Ružinovčania sa teda na novú dávku filmov môžu tešiť aj počas tohto leta, vždy v utorok o 21:00 hod. Prvé tohtoročné premietanie bude 3. júla a prinesie slovenský kriminálny film Čiara, ktorý sa stal najúspešnejším slovenským filmom v histórií samostatného Slovenska.

utorok / Areál hier Radosť / 21:00 hod. / vstup voľný

Festival Music Square

Festival Music Square vás pozýva na koncerty prevažne v štýloch jazz a world music. Koncerty sa uskutočnia na Hlavnom námestí v letných mesiacoch. Najbližšie zažijete koncert jazzových legiend Michala Bugalu, Juraja Grigláka a Martina Valihoru.

streda / Hlavné námestie / 20:00 hod. / vstup voľný

Disko v Luna bare

Každú stredu po live koncerte sa v Luna bare môžete ostať zabávať na poriadnej disco. Bude hrať mix oldies a noviniek zo svetovej a SK/CZ tvorby.

streda / Luna bar, hotel Kyjev / vstup voľný

Program zahraničných Slovákov

V rámci Kultúrneho leta a hradných slávností 2018 je pre vás pripravený program k pamätnému dňu zahraničných Slovákov. Vystúpia zoskupenia z Austrálie, Francúzska, Rumunska, Srbska a ďalších krajín. Francúzsko bude zastupovať spevácka skupina Dolina z Cannes, Austráliu folklórny súbor Liptár z Melbourn, zo Srbska príde Anna Berédiová, harmonikár Ondrej Maglovský, pesničkár Samuel Kováč ml., harmonikár Vladimír Halaj, Padina či spevácka skupina zo Starej Pazovy.

štvrtok / Hlavné námestie / 19:00 hod. / vstup je voľný

Letné kino v Dúbravke

Príjemné letné neskoré večery budú môcť Dúbravčania stráviť aj pozeraním filmov pod holým nebom. Dúbravka prichádza tento rok s novinkou. Pred domom kultúry bude počas prázdnin každý druhý piatok premietať filmy zo slovenskej a českej produkcie. Premietanie začína vždy o 21:30 hod., celkovo budú premietnuté štyri populárne filmy.

piatok / pred DK Dúbravka / 21:30 hod. / film Únos / vstup voľný

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM