Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Burzy, jazda na "kolieskach" aj otvorenie skvelej hokejovej fanzóny

Pracovný týždeň preruší oddychový deň plný akcií. Navštíviť môžete čokoládovňu, jazzový koncert aj garážový výpredaj.

Zdroj: YouTube.com

Nosičská burza

Materské centrum Budatko vás pozýva na barefoot a nosičskú burzu, ktorá vám ponúka možnosť si nakúpiť topánočky pre deti aj rodičov, nosičské oblečenie, šatky a ergonomické nosiče.

pondelok / MC Budatko. Holíčska 30 / 16:00 až 18:00 hod. / vstup pre kupujúcich je voľný

Klavírny recitál

Mladý rakúsky pianista, tenorista, dirigent a skladateľ Andri Joël Harison predstaví v tento večer jeho jedinečné nadanie v hre na klavíri. Je osemnásobným víťazom rakúskej mládežníckej súťaže „prima la musica“ (2007–2014) a nadchol publikum národných i medzinárodných súťaží ako mladý klavirista a improvizátor.

pondelok / Rakúske kultúrne fórum Bratislava, Hodžovo námestie 1A / 19:00 hod.

Exkurzia v čokoládovni

Čokoládovňa Hauswirth v Kittsee vám umožní vidieť svet výroby čokolády v rodinnom podniku, v ktorom od roku 1949 rodina Hauswirth už treťou generáciou úspešne buduje čokoládovú značku. Čokoládovňa v obci Kittsee neďaleko Bratislavy sa so svojimi výrobkami preslávila nielen v Rakúsku, ale aj po celej Európe, Amerike aj Austrálii. Niektoré z čokoládových dobrôt sa predávajú aj na Slovensku.

streda / Konditor Hauswirth, Industriestraße 1, Kittsee / 9:30 hod. / prihlásiť sa môžete TU

Vajnory na kolieskach

Už 18-ty krát sa vo Vajnoroch stretnú cyklofanúšikovia na obľúbenej akcií. Mestská časť Bratislava Vajnory pozýva všetkých, ktorí majú radi pohyb na kolesách či kolieskach v stredu na Jurskú cestu. Vítané sú všetky vekové kategórie na korčuliach, kolobežkách skateboardoch, bicykloch alebo v kočíkoch.

streda / Jurská cesta / 15:00 hod. / vstup voľný

Garážový výpredaj

Garážový alebo aj skriňový výpredaj sa uskutoční na dvore v Ahoy Cafe na Devíne. Nájdete tam detské aj dospelácke oblečenie, knihy, športové potreby, starožitnosti, všetko za “ľudové” ceny. Pri pozeraní a kupovaní si možte dať kávičku alebo hocičo iné.

streda / Ahoy Cafe Devín, Slovanské nábrežie 46 / od 10:00 hod. / vstup voľný

Hudobná streda

Skupina Mattia Boyzz ponúkne originálne kompozície z vlastnej dielne. Ich kompozície sú dielom 21. storočia a snúbia v sebe odkazy historických velikánov jazzu a modernú americkú jazzovú školu, sú nabité silnými melódiami, a mohutnými rytmami. V priebehu večera sa pripojí aj hosť, legendárny harmonikár Erich Boboš Procházka.

streda / Bohéma Bar, Námestie SNP 30 / 20:00 hod.

Otvorenie hokejovej fanzóny

Fanzóna poskytne priestor návštevníkom hokejových majstrovstiev sveta. Na veľkoplošnej obrazovke sa budú vysielať najmä slovenské zápasy. Vo fanzóne si budet môcť dať pivo, dobré jedlo a na pamiatku kúpiť Macejka. Súčasťou zóny budú aj kaviarne. Fanzónu otvorí 10. mája koncert skupiny Hrdza, o deň neskôr vystúpia Kandráčovci, ktorí naspievali Macejkovu pesničku.

piatok / Istropolis, Trnavské mýto 1 / od 14:00 hod. / vstup je bezplatný

Zdroj: YouTube.com

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM