Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Čo tak zájsť na vianočné trhy, ktoré sa odlišujú od tých klasických?

V hlavnom meste môžete navštíviť aj netradičné trhy. Užiť si zábavu a príjemné stretnutia s priateľmi možno aj bez cigánskej.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Čo tak zájsť na vianočné trhy, ktoré sa odlišujú od tých klasických?
17
Galéria
Zdroj: TASR

Vianočné trhy bez cigánskej

Pokochať sa krásnymi a netradičnými vianočnými hand made darčekmi sa môžete v Levanduľovej kaviarni na Obchodnej ulici. Čakajú tam na vás kreatívni umelci z celého Slovenska. Podujatie je vhodné aj pre deti.

pondelok – piatok / Obchodná č. 66 / od 10:00 do 16:00 hod. / voľný vstup

Anjelské tvorivé dielne

Dielne sú určené najmä pre všetkých kreatívnych Ružinovčanov. Tvorivé popoludnie pre malých i veľkých otvorí obľúbená Čitárnička a rozprávka O Anjelikovi striebrovláskovi. Na dielničkách si môžete vyrobiť anjelikov na vianočný stromček. Kapacita obmedzená, prihláste sa preto vopred na email: dana.plaskova@cultusruzinov.sk

utorok / Spoločenský dom Prievoz, Kaštieľska 30 / 17:00 hod. / vstupné dobrovoľné

Vianočné trhy chránených dielní

Jedenásty ročník Vianočných trhov chránených dielní ponúkne ručne vyrobené adventné vence a iné vianočné ozdoby, šperky, predmety z keramiky, voňavé sviečky, pohľadnice či domáce pochutiny zhotovené v 14 chránených dielňach na Slovensku.

utorok – štvrtok / priestory Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR, Špitálska 6 / od 09:00 do 14:00 hod. / vstup voľný

Hudba na Námestí M. Korvína

Príďte si posedieť na vyhrievanú terasu s dekami na Námestí Mateja Korvína a užite si skvelú hudbu v podaní Ludo Kuruc Band. Atmosféru dotvoria vianočné trhy plné jedla a tradičných nápojov. Ludo Kuruc Band patrí na Slovensku medzi najúspešnejšie hudobné formácie. Kapelu tvoria špičkoví profesionáli s dlhoročnými skúsenosťami. Pripravte sa na najpopulárnejšie „swingovky” nezabudnuteľného Franka Sinatru ako aj na najväčšie hity slovenskej legendy Karola Duchoňa.

streda / Námestie M. Korvína / od 18:00 hod. / vstup voľný

Zaspievajte si koledy

Na Petržalských vianočných trhoch si môžete zaspievať slovenské koledy. Vystúpia folklórne skupiny, seniorské spevácke zbory, deti zo ZŠ a ZUŠ. Na Petržalských vianočných trhoch vás čakajú aj stánky s občerstvením a vianočným tovarom. To všetko na Námestí Republiky.

streda / Námestie Republiky, Petržalka / 18:00 hod. / vstup voľný

Ružinovské folklórne Vianoce

Môžete sa tešiť na vystúpenia Folklórneho súboru Karpaty. Po predstavení je pre všetkých Ružinovčanov pripravená už tradičná ružinovská kapustnica. Vstupenky na Ružinovské folklórne Vianoce si môže zadarmo vyzdvihnúť každý obyvateľ s trvalým bydliskom v Ružinove na recepcii v DK Ružinov, Ružinovská 28, každý deň od 7:00 do 22:00 hod.

štvrtok / Dom kultúry Ružinov, Ružinovská 28 / od 18:00 hod.

Bazár chalaňov

Parádny charitatívny projekt troch hercov z Astorky, vďaka ktorému podporia 4 projekty zamerané na zážitky i pomoc v núdzi sociálne, zdravotne, či inak znevýhodneným. V piatok (13.12.) bude prebiehať zbieranie darov od širokej verejnosti. V sobotu a nedeľu (14. a 15.12.) si z darovaných predmetov môžete prísť vybrať a dohodnúť si s chalanmi finančný príspevok pre Vianočný bazár.

piatok – nedeľa / V-KLUB, Námestie SNP 12

Zdroj: Facebook

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM