Nikola Richterová Rôzne

Kam v Bratislave za športom a bez peňaženky? Tipy na ideálne miesta na pohyb

Blížiaca sa jar a výrazne oteplenie počasia dáva športovým nadšencom možnosť presunutia sa z fitnescentier do bratislavskej prírody. Okrem dobrého vzduchu a príjemného prostredia je obrovskou výhodou aj to, že vám vaše športovanie nezasiahne do peňaženky.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave za športom a bez peňaženky? Tipy na ideálne miesta na pohyb
Zdroj: Dnes24.sk

Trendy vravia jasne, čím modernejší životný štýl, tým zdravšia strava a viac pohybu do každodennej rutiny. V prípade voľno časových aktivít je jasné, že pohyb si získava čoraz viac priaznivcov u každej vekovej kategórii. Momentálne si navyše môžeme všimnúť, že hýbajúci sa ľudia menia posilňovne za vonkajšie prostredie.

Beh

Bežecké trasy sú v Bratislave veľmi obľúbené. Kým pred pár rokmi zívali prázdnotou, dnes bývajú vo večerných hodinách úplne preplnené. Pre začiatočníkov, či menej zdatných bežcov je určite prijateľná trasa pri Štrkoveckom jazere, na detských ihriskách alebo bežeckých okruhoch.

Ideálne sú také miesta, ktoré sú presne vymerané. Menej skúsení bežci tak vedia lepšie odhadnúť a odmerať, ako sú na tom so svojou kondičkou. Takýchto trás je v Bratislave pomerne veľa. Príjemné prostredie zažijete aj na nábreží Dunaja. Ak sa však považujete za zdatnejších, môže vám vyhovovať Petržálska hrádza, Koliba alebo aj Železná studienka.

Prečítajte si tiež: Bežecký špeciál: Najlepšie miesta na beh v Bratislave

Obľúbenou destináciou zostáva naďalej aj Horský park. Tu môžu byť lesné cestičky vhodné nielen pre profi bežcov, popasovať by sa s nimi mali aj menej skúsení športovci.

Beh po schodoch

Výbornou možnosťou na šport sú vysoké schody. Tie najvyužívanejšie sú jednoznačne v už spomínanom Horskom parku. Podobné miesto však môžete nájsť napríklad aj v Dúbravke. Beh po schodoch je oproti plochým terénom omnoho náročnejší, preto si ho nemôže dovoliť každý. Tento druh športovania sa preto odporúča najmä tým skúsenejším, ktorí sa o aktivitu nepokúšajú po prvýkrát.

Posilňovne v exteriéri

V Bratislave si vie prísť na svoje aj mužské pohlavie, ktoré chce okrem kardia aj posilňovať. Hlavné mesto tak ponúka niekoľko preliezok, ktoré sú špeciálne určené práve pre nadšencov naberania svalstva v exteriéroch .

Takýto druh pomôcok môžete nájsť napríklad na Partizánskej lúke na Železnej studničke, v Devínskej novej vsi pri Cyklomoste slobody, či v Dúbravke na ihrisku na Pekníkovej ulici. Využívaná je v tomto prípade aj Koliba, ako aj staršie detské ihriská.

Prečítajte si tiež: Dobrá správa pre milovníkov športu: Vo Vajnoroch vyrastie prvá akadémia extrémnych športov na Slovensk

Vonkajšia posilňovňa bola postavená aj pri obchodnom dome Eurovea. Jej kvalita je už dnes otázna, nakoľko niektoré stroje sú poškodené. Okrem toho, je pomerne často využívaná najmä deťmi, ktoré sa tam hrajú. Pre tréning vo vonkajšom prostredí je preto vhodné vybrať si radšej inú lokalitu.

Kolieskové korčule

Najobľúbenejšou korčuliarskou traťou je v tomto prípade jednoznačne hrádza v Petržálke. Ak si trúfate viac, môžete cez ňu prejsť až do susedného Rakúska a spestriť si tak športovanie aj spoznávaním blízkeho okolia. Prostredie je v týchto končinách veľmi pekné.

Korčuliarske zdatnosti si tiež môžete odskúšať napríklad v Sade Janka Kráľa, Čunove, či na nábreží Dunaja. Tí zdatnejší si môžu spraviť diaľkovú túru. Overená trasa je napríklad z už spomínaného Sadu Janka Kráľa do Čunova.

Bicykel

Športová cyklistika je všeobecne na Slovensku veľmi obľúbenou aktivitou. V Bratislave sa najväčšiemu využívaniu teší opäť petržalská hrádza, ktorá dáva cyklistom možnosť rovnej trasy.

Atraktívna je pre športovcov určite aj Devínska Nová Ves s cyklomostom smerujúcim do Rakúska. V tomto prípade však treba dávať pozor na množstvo chodcov. Taktiež by ste mali brať ohľad na predpisy a ísť na most buď na bicykli alebo pešo. Vstup pre korčuliarov je na tomto mieste zakázaný. Zdatnejší cyklisti tiež môžu využiť aj prírodné trasy, ako napríklad Horský park, či lesnú cestu z Dúbravky na Devín.

Prečítajte si tiež: Bežecká sezóna v Bratislave štartuje: Viete prečo je beh zdravý?

Tipy na exteriérové športoviská v Bratislave
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM