Kultúra

Tipy na týždeň: Vychutnáme si dobré jedlo, prednášky aj kultúru

Počas pracovného týždňa sa nudiť nebudeme. Čaká na nás veľa kultúry, dobrého jedla aj poučné prednášky.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na týždeň: Vychutnáme si dobré jedlo, prednášky aj kultúru
5
Galéria
Zdroj: Street Food Park

Kam s biologickým odpadom?

Nenechajte si ujsť interaktívnu prednášku v podaní Braňa Moňoka z Priatelia Zeme Spz. Dozviete sa, prečo je dôležité triediť biologický odpad, čo je a čo nie je biologický odpad, aké sú možnosti domáceho kompostovania, ako funguje komunitné kompostovanie a všetko o vermikompos­tovaní.

pondelok / 18:00 hod. / Nová Cvernovka / kapacita je obmedzená, lístok za 3 eurá kúpite TU

Duša a film

Kino Film Europe si pre vás pripravilo cyklus nazvaný Duša a film, kde predstaví štyri filmy sprevádzané diskusiami. Počas celého novembra. V pondelok 11. novembra sa môžete tešiť na film Šepoty a výkriky. Diskutujú: Prof. Zuzana Gindl-Tatarová, Prof. MDr. Jozef Hašto.

pondelok / 18:00 hod. / Kino Film Europe / vstupné 4 eurá

Hacker Stories: Sex, drogy a Bitcoin

Drogy, zbrane, ilegálny softvér, otroci, nájomné vraždy… Naozaj ich tak ľahko kúpite za kryptomeny v šedých zákutiach internetu alebo sú to všetko len moderné mýty?

Prednáškou vás prevedie Mário Havel, študent informatiky venujúci sa digitálnej bezpečnosti, ktorý je členom Paralelnej Polis v Prahe aj v Bratislave. Ako časť série Hacker Stories si pripravil špeciálnu prednášku, ktorá vám vysvetlí, ako to s darknetom skutočne vyzerá.

utorok / 18:30 hod. / Paralelná Polis, Kominárska 3/A / vstupné 6€

Street Food Park

Skvelá gastro zóna s tradične dobrou atmosférou a jedlom pred Starou tržnicou je opäť tu! Vychutnajte si obedy aj večere, od štvrtka až do soboty.

Riady a poháre používané predajcami na Street Food Parku sú kompostovateľné. Svoje odpadky, prosím, vyhadzujte v recyklačných staniciach, kde vás usmernia ohľadne správneho triedenia.

streda – sobota / 12:00 – 22:00 hod. / pred Starou Tržnicou

3D EXPO Bratislava 2019

Prídťe sa pozrieť na to, čo všetko je možné vytlačiť na 3D tlačiarni. Pripravených bude množstvo vystavovateľov a zaujímavých prednášok. Okrem veľkého množstva 3D tlačiarní uvidíte i dva prototypy nových 3D tlačiarní, zatiaľ nikde inde neprezentovaných.

Ide o predajnú výstavu, kúpiť si môžte výhodne 3D tlačiareň alebo výtlačky – modely. Ak už máte 3D tlačiareň môžte sa zúčastniť súťaže 3D modelov alebo výhodne nakúpiť spotrebný materiál či súčiastky. Niekoľko škôl zo Slovenska príde ukázať svoju 3D tvorbu. Príde i niekoľko firiem s 3D tlačiarňami z profi segmentu.

Zaujímavá prednáška bude o tlači z keramického filamentu alebo použití foriem pre prípravu keramických ozdôb, výrobe kostýmov pomocou 3D tlačiarne a množstvo ďalšieho využitia 3D technológií. Viac info nájdete TU.

v piatok od 13:00 hod., v sobotu od 9:00 hod. / Vodárenské múzeum / vstupné 4 eurá

Duša a príroda

November Mesiac fotografie je tu. Symbolicky fotografiami sa do neho zapojí aj Dúbravka. V Dome kultúry Dúbravka vystaví výnimočné snímky. Výnimočné ich autormi i vznikom. Na svojich výletoch, vychádzkach po okolí ich nafotili klienti Domova sociálnych služieb prof. Karola Matulaya. Ich pohľad priblíži výstava pod názvom Duša a príroda.

Vernisáž je naplánovaná na prvý deň výstavy 15. novembra o 14:00 hod. Sprevádzať ju bude krátky hudobný program, občerstvenie a stretnutie s autormi z Domova sociálnych služieb prof. Karola Matulaya.

od piatka – 30. november / 14:00 hod. / Dom kultúry Dúbravka / vstup voľný

Novembrový Street Food Park
5
Galéria
Zdroj: Dobrý trh FB

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM