Kultúra

Kam v Bratislave počas predĺženého víkendu: Z Trojkráľového sprievodu rovno do galérie

Bratislava zatiaľ oddychuje a podujatia sa rozbiehajú len pomaly. To však neznamená, že musíte sedieť doma. Vyberte si z toho, čo mesto ponúka!

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave počas predĺženého víkendu: Z Trojkráľového sprievodu rovno do galérie
Zdroj: TASR

Trojkráľový sprievod

V uličkách a na námestiach Starého Mesta sa rozohrá príbeh, ktorý sa kedysi odohral v Jeruzaleme a okolí. Na Slávnosť Zjavenia Pána 6. januára sa totiž uskutoční v Bratislave Trojkráľový sprievod. Témou sprievodu je putovanie mudrcov za svetlom, ktoré ich vedie k dieťaťu v jasličkách. Mudrci z ďalekých končín, reprezentujúci príslušníkov troch generácií a troch rás, do hlavného mesta zavítajú na koňoch a ťave. Sprevádzať ich budú bubeníci, gajdoši a koledníci.

piatok / Staré Mesto / podujatie sa začne na nádvorí Bratislavského hradu o 14.30 h. / vstup voľný

Marián Varga v Danubiane

Výstava fotografií 75 českých a slovenských fotografov, ktorí svojim objektívom zachytili jedinečnú hudobnú legendu – Mariána Vargu. Mená fotografov ako napríklad Tibor Borský, Peter Procházka, Juraj Bartoš, Ľuba Lauffová, Vladimir Yurkovic, Ľubo Stacho a mnohí ďalší sú zárukou nie len vysokej kvality, ale aj umeleckej výpovede zaznamenajúcej danú dobu.

do 29. januára / galéria Danubiana / Čunovo – Vodné dielo / 10:00 – 18:00 hod. / vstupné na všetky výstavy: 10 eur, rodinné 20 eur

Bratislavská knižná burza

Predávať sa budú najmä knihy, ale popritom sa určite objavia aj grafiky, gramoplatne, pohľadnice, časopisy, CD-čka, komiksy, plagáty a známky.

sobota / od 9:00 do 15:00 hod. / v Starej tržnici – na poschodí / vstup pre návštevníkov je zdarma

Nedeľné rozprávkové dopoludnie

Milú rozprávku si môžu deti pozrieť v DK Ružinov. Tentoraz to bude Zimná rozprávka, ktorú zahrá Divadlo pod hríbikom. Podujatie pripravili MČ Bratislava-Ružinov a CULTUS Ružinov.

nedeľa / 10:30 hod. / Dom kultúry Ružinov, Ružinovská 28 / vstupné 5 eur

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Traja králi v uliciach Bratislavy
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM