Alexandra Húsková Kultúra

Kam sa vybrať cez víkend? Divadielka, koncerty, piknik či bazár na Devíne - stačí si len vybrať

Naše hlavné mesto ponúka počas víkendu mnoho aktivít. V našom prehľade ponúkame výber z programov pre deti, ale aj koncertov pre dospelých. Dôležitou správou tohoto víkendu je zrušený záverečný koncert Viva Musica Festivalu, z dôvodu ochorenia speváka Pavla Bršlíka.

Ilustračný obrázok k článku Kam sa vybrať cez víkend? Divadielka, koncerty, piknik či bazár na Devíne - stačí si len vybrať
Zdroj: Dnes24.sk
  • 29.8. Sobota 10:00–18:00 Šaty robia človeka – fotenie na podporu Pluto e-shopu, Panská 13, Bratislava

Príďte sa odfotiť so svojím dieťaťom a podporiť tak projekt na podporu chránených dielní, DSS-iek, ktorí pracujú s ľudmi so zdravotným a mentálnym znevýhodnením.

  • 29.8. Sobota 10:00–22.00 Deň otvorených dverí – Husacie hody v Slovenskom Grobe

O akcii si prečítajte viac tu: Chcete si pochutnať na výbornej husi? V Slovenskom Grobe bude v sobotu Deň otvorených dverí

  • 29.8. Sobota 14:00 Detské tvorivé dielne – vyrábanie indiánskych amuletov, Ihrisko pri hoteli Bonbón
  • 29.8. Sobota 11:00–19:00 Záleská divadelná púť 2015, Ulica Ignáca Gešaja, Zálesie (15 km od Bratislavy)

Záleská divadelná púť je medzinárodný festival divadla pre deti. Sviatky divadla, hudby a iných pestiev pre deti a ich neposlušných rodičov. V rodinnej atmosfére prímestskej obce môžete vidieť čo ste ešte nevideli a zažiť čo ste ešte nezažili. Viac o programe TU.

  • 29.8. Sobota 19:00 Koncert Pepek a námorník, Café Scherz Palisády

Duo Pepek a namorník hrajú vlastnú hudbu na pomedzí alternatívy, rocku a folku. Ich tvrorba je z časti inštrumentálna, z časti česká a z časti anglická. Duo Pepek a namorník hrajú vlastnú hudbu na pomedzí alternatívy, rocku a folku. Ich tvrorba je z časti inštrumentálna, z časti česká a z časti anglická. Vstup voľný.

29.8. Sobota – Viva Opera! Adriana Kučerová a Pavol Bršlík – koncert presunutý

Viva Musica! festival prekladá termín záverečného koncertu Viva Opera! z dôvodu ochorenia sólistu Pavla Bršlíka

Organizátori Viva Musica! festivalu sa ospravedlňujú všetkým návštevníkom, ktorí sa tešili na záverečné operné gala 11. ročníka festivalu a zakúpili si naň vstupenky.

Koncert Pavla Bršlíka a Adriany Kučerovej, ktorý bol už týždne vypredaný a mal sa konať už túto sobotu, 29. augusta v bratislavskej Redute sa pre chorobu sólistu Pavla Bršlíka presunie na nový termín. Všetky zakúpené vstupenky zostávajú platné. Organizátori oznámia nový termín čoskoro.

  • 29.8. Sobota 20:00 Jozef Hollý & Band, Eurovea galeria

Na záverečnom koncerte v rámci cyklu kultúrneho leta na námestí pred Eurovea vystúpi klavirista a spevák Jozef Hollý so svojim bandom a hosťkou Karolínou Gudasovou.

  • 29.8. Sobota 20:00 Pro-Pain + Bad Shot, Randal klub

Legendárna americká hardcore metalová kapela sa vracia do Randal klubu. Spolu s nimi zahrajú večer aj domáci Bad Shot.

  • 29.8. Sobota 22:00 Indie Hits Live: Fresh Out Of The Bus, Subclub

Augustová párty Indie Hits bude Live. V Subclube zahrajú Fresh Out Of The Bus. Po nich klasicky Subclub Indie DJs do rána.

  • 30.8. Nedeľa 10:00 Detské divadielko Žabí princ, Ihrisko pri hoteli Bonbón
  • 30.8. Nedeľa 10:00 Bazár a divadlo na Hrade Devín

Bazár na hrade Devín zameraný na starožitnosti, remeselnú výrobu a vintage. Návštevníci bazáru si v ostatné dni zakúpia vstupenku v hodnote 4 € za osobu (seniori a deti v hodnote 2 €), ktorá zahŕňa vstup do celého areálu hradu. Súčasťou tohto podujatia je aj detské divadielko, ktoré sa koná vždy o 11:00 hod. v areáli hradu Devín. V nedeľu sa koná divadielko Kamarát Bambuľko.

  • 30.8. Nedeľa 14:00, 25. ročník Majstrovstiev Európy amatérskych jazdkýň, Dostihová dráha Petržalka

Po letnej prestávke sa vráti turfový život do Starého hája. V sprievodnom programe sa predstaví hudobná skupina KOZOVANKA, súčasťou nedeľného popoludnia bude obľúbené vozenie detí na koníkoch a spomedzi jazdeckých krások o 14,45 hod. „odborná“ porota vyhlási aj MISS AMAZONKU 2015. Poslednú augustovú nedeľu majú všetci seniori vstup na dostihy zadarmo!

  • 30.8. Nedeľa 15:00 Piknik Bratislavčanov v Sade Janka Kráľa

Diskusná deka a výstava sa budú niesť v duchu KELTSKO – RÍMSKYCH NÁLEZOV na severnej terase Bratislavského hradu. Tento krát sa bude súťažiť o najlepšiu ŠTRÚDĽU! K tomu, samozrejme, muzička, guličky, badminton, freesbe, Pán Králiček s kávou a navyše bude aj DETSKÁ DEKA a skákať sa bude aj GUMA!!! A pre deti je pripravení Školička bubnovania Romana Kozáka!

Pozrite si galériu z prvého pikniku: OBRAZOM: Prvý piknik Bratislavčanov sa vydaril. Pozrite sa na krásne zábery

  • 30.8. Nedeľa 17:00 Divadlo pre deti Ježko a líška, Bratislavské hrad­by

Divadielko podľa Ezopovej bájky o dobrosrdečnom ježkovi a ľstivej a nenásytnej líške. V ich príbehu spoznáte hodnotu kamarátska a vzájomnej nezištnej pomoci. Rozprávka je vo veršoch, s pesničkami. Účinkuje divadlo Zanzara. Vstup voľný.

  • 30.8. Nedeľa Pod Pyramídou
  • RTVS v spolupráci s BKIS pripravilo Kultúrne leto pod pyramídou, počas ktorého predstaví mladé talenty slovenskej hudobnej scény.
  • 16:00 koncert Letná Demovnica_FM Live
  • 21:00 film Akoby som tam nebola
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM