Tlačové správy

Kam na strednú školu: Grafika, web, tvorba kníh a tlačovín, fotografia či video?

Stredná odborná škola polygrafická je škola sídliaca v Bratislave na Račianskej ulici č. 190 s takmer 70-ročnou tradíciou v polygrafii.

Ilustračný obrázok k článku Kam na strednú školu: Grafika, web, tvorba kníh a tlačovín, fotografia či video?
12
Galéria
Zdroj: SOŠ polygrafická

ŠTUDIJNÉ ODBORY:

  • operátor knihárskych technológií,
  • operátor tlače,
  • polygrafický technológ,
  • grafik tlačových médií,
  • grafik digitálnych médií,
  • dizajnér médií.

Ponúkame 4-ročné študijné odbory s maturitou. Výchovno-vzdelávací proces prebieha na praktickom a teoretickom vyučovaní. Počas celej dĺžky štúdia majú žiaci možnosť využívať balík Adobe CC, ktorý sa v škole vyučuje už viac ako 20 rokov. Práca v profesionálnych grafických programoch bez obmedzení otvára žiakom nové možnosti. Prax môžu žiaci vykonávať aj v externých firmách s možnosťami zárobku. Žiaci, ktorí študujú študijný odbor operátor tlače, získavajú prospechové štipendium a počas štúdia sa podieľajú na produktívnych prácach.

Zdroj: SOŠ polygrafická

Rozdiel medzi SOŠ polygrafickou a inými školami s podobným zameraním je taký, že žiak na našej škole prejde celým procesom realizácie projektu, od prvého nápadu cez kreatívnu tvorbu až po výrobu výsledného produktu – letáka, bilbordu, škatuľky, plagátu či iných tlačovín.

Zdroj: SOŠ polygrafická

Absolvent školy je pripravený zamestnať sa v grafických štúdiách, redakciách, tlačiarňach alebo môže aj podnikať. Žiak nadobudne dôležité znalosti a prax, ktorými získa v profesionálnom živote náskok pred ostatnými.

Keď sa žiak rozhodne pokračovať v štúdiu na vysokej škole, dvere má otvorené na školy s prijímacími aj talentovými skúškami.

Škola má vlastný školský internát, ktorý poskytuje žiakom možnosť ubytovania za výhodnú cenu. V budove internátu sa nachádza aj jedáleň zabezpečujúca žiakom školy celodenné stravovanie.

Staňte sa profesionálom, ktorý bude ovládať web, tlač, grafiku, fotografiu, video a mnohé iné. Do 8. apríla 2021 si môžete prostredníctvom riaditeľa vašej základnej školy podať prihlášku na Strednú odbornú školu polygrafickú. Tešíme sa na vás.

Máte záujem o viac informácií? Kontaktujte nás na skola@polygraficka.sk
Web školy: https://polygraficka.sk

Zdroj: SOŠ polygrafická

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: SOŠ polygrafická
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM