Aktualizované KAW Iné športy Šport

Kam na KORČULE v Bratislave: Otvorených je niekoľko ľadových plôch, pribudnú ďalšie

V Bratislave je koncom novembra k dispozícii niekoľko miest, kde si môžete užiť zimné korčuľovanie.

Ilustračný obrázok k článku Kam na KORČULE v Bratislave: Otvorených je niekoľko ľadových plôch, pribudnú ďalšie
Zdroj: TASR/František Iván

Zimné radovánky Bratislavčanov si bez korčúľ na nohách ťažko predstaviť. Hoci niektoré štadióny zdvihli ceny vstupného, fanúšikov obľúbeného športu to iste neodradí.

Petržalský zimný štadión

Štadión na Marie Curie-Sklodowskej 1/A v Petržalke je v prevádzke celoročne. Rozpis verejného korčuľovania treba sledovať na domovskej stránke, zvyčajne má ale verejnosť priestor v sobotu v popoludňajších hodinách. Požičovňa a brúsenie korčúľ k dispozícii.

Dospelí za hodinu korčuľovania zaplatia 7 eur, mládež do 18 rokov 5 eur / Petržalčania majú zľavu 1 euro

Avion Aréna

Klzisko s rozmermi 30 × 15 metrov je raritou v obchodných centrách na Slovensku. Aréna v Avion Shopping parku je otvorená celoročne, každý deň v roku. K dispozícii je aj brúsenie a požičovňa korčúľ.

Otváracie hodiny pre verejnosť: pondelok, utorok, štvrtok, piatok: 17:00 – 19:00 hod., streda: 10:00 – 12:00 hod., 17:00 – 19:00 hod., sobota a nedeľa: 10:00 – 19:00 hod.

Deti do 12 rokov platia 2 eurá, ostatní 2,50 eur / viac informácií nájdete TU

Zimný štadión O. Nepelu

Zimný štadión Ondreja Nepelu (bývalé názvy Samsung Aréna, ST Aréna, T-Com Arena, Slovnaft Aréna) je najstaršou hokejovou halou na Slovensku. Ponúka aj korčuľovanie pre verejnosť. Vstup na verejné korčuľovanie je len s platnou vstupenkou, ktorá zároveň slúži ako vstupenka na odloženie vecí do šatne.

Rozpis korčuľovania pre verejnosť nájdete TU

Ice Aréna – Zimný štadión Lamač

Zimák v Lamači na Borinskej ulici 8 ponúka pre záujemcov každého veku individuálne aj kolektívne kurzy korčuľovania a krasokorčuľovania. Ak nemáte korčule nevadí, môžete si ich zapožičať priamo na štadióne.

Otváracie hodiny nájdete TU.

Pre obyvateľov Lamača je verejné korčuľovanie bezplatné. Nelamačania: deti do 12 rokov 2 eurá, ostatní 5 eur, požičanie korčúľ 3 eurá

Staré Mesto aj Dúbravka bez klziska

Smutnú správu sme sa dozvedeli z Eurovea, ktorá sa onedlho rozšíri o ďalšie obchody a byty, preto tam momentálne panuje pracovný ruch. „Bohužiaľ tento rok klzisko nebude. Vzhľadom na aktuálnu situáciu to nie je možné,“ odpísali nám.

Obľúbené klzisko tento rok nepostavia ani v centre mesta.

Čo sa týka klziska na Hviezdoslavovom námestí, tento rok tam nebude z dôvodov vysokých nákladov v súvislosti s energetickou krízou,“ odpovedali nám zo Starého Mesta.

Dúbravčania tiež budú musieť za korčuľovaním cestovať, pretože z dôvodu plánovanej rekonštrukcie Zimného štadióna Harmincova verejné korčuľovanie verejnosti nebude v tejto sezóne spustené. Informuje o tom STARZ na svojom webe.

Stále si však môžete vybrať z ľadových plôch, ktoré fungujú už teraz. K nim by ešte koncom novembra malo pribudnúť korčuľovanie na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu či menšie klziská v mestských častiach. Bratislava24 vás postupne o spustení ich prevádzky bude informovať.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM