Rôzne

VIDEO: Trojvozňovú električku nasadia do prevádzky. Na akej trase bude premávať?

Spoje s tromi vozňami budú nasadzované v rannej špičke počas pracovných dní školského roka.

Zdroj: Facebook

Už v apríli ste v našom meste mohli zazrieť električku, ktorá mala namiesto štandardných dvoch vozňov až tri súpravy. Od pondelka 13. mája by už mala byť zaradená na linku č. 7, kde bude pravidelne premávať v rannej špičke počas pracovných dní školského roka.

Pohodlnejšie cestovanie

Veľkokapacitnou trojvozňovou súpravou bude posilnená linka číslo 7, ktorá premáva po trase ŽST Vinohrady – Námestie SNP. „Trojičku“ bratislavský dopravný podnik nasadí najmä v rannej špičke počas pracovných dní školského roka.

Posilové spoje budú vypravované od ŽST Vinohrady operatívne podľa potreby po príchodoch vlakov.

V minulosti „trojičky“ jazdili v Košiciach a v súčasnosti napríklad premávajú v nemeckých Drážďanoch. Cieľom využitia velkokapacitných električiek je zvýšiť jednoduchým spôsobom kapacitu na električkových linkách, kde je to nutné. „Zároveň je to spôsob, ako spohodlniť pre Bratislavčanov pohyb po meste prostredníctvom MHD. Hľadáme spôsob, ako využiť túto trojsúpravu na linky, kde máme najväčší kapacitný problém,“ skonštatoval vo videu na sociálnej sieti primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Zdroj: imhd.sk

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM