Alexandra Húsková Rôzne

Jazda na bicykli je pre každého. Bratislavčania budú hromadne bicyklovať

V rámci Cyklistického festivalu, ktorý sa koná pod taktovkou holandského predsedníctva v Európskej únii, sa bude v hlavnom meste bicyklovať. Pridáte sa?

Ilustračný obrázok k článku Jazda na bicykli je pre každého. Bratislavčania budú hromadne bicyklovať
Zdroj: TASR

Keďže bicyklovanie je najefektívnejší spôsob mestskej prepravy, je ekologické a prospešné pre naše zdravie, Holandské veľvyslanectvo, v spolupráci s Národným cyklokoordinátorom a OZ Cyklokoalícia, organizuje vo štvrtok, 14. apríla, podujatie s názvom ‘Bratislava: Let’s Go Cycling!’, ktoré zahŕňa niekoľko cyklistických aktivít.

Podujatie odštartuje expertný okrúhly stȏl so zástupcami Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR, Bratislavského samosprávneho kraja, Hlavného mesta SR Bratislavy, Prezídia Policajného zboru SR a tretieho sektora, ktorý sa začne o 15. hodine v priestoroch Holandského veľvyslanectva.

Cieľom moderovanej diskusie bude poukázať na cyklistickú dopravu ako na súčasť mestskej udrżateľnej mobility, jej prínos pre zdravie ľudí a životné prostredie, ako aj na problematiku bezpečnej cyklistickej infraštruktúry.

Hromadná cyklojazda

V duchu posolstva „Bicyklovanie je pre všetkých a preto nasadnime na bicykle!" sa o 18:00 hod odštartuje hromadná cyklojazda za účasti štátneho tajomníka Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Arpáda Erséka, primátora Hlavného mesta SR Bratislavy Iva Nesrovnala, primátora Trnavy Petra Bročku a širokej cyklistickej verejnosti.

Prečítajte si aj: Potemkiniáda? Na Hlavnej železničnej stanici pribudli cyklostojany, o ktorých vedia iba zasvätení

Holandské veľvyslanectvo v Bratislave, v spolupráci s Národným cyklokoordinátorom a OZ Cyklokoalícia, pozýva všetkých fanúšikov bicyklovania na unikátne celoeurópske cyklo-podujatie Cycling Festival Europe v Bratislave s podtitulom „Bratislava: Let's go Cycling!“.

Cieľom projektu Cycling Festival Europe 2016 je zorganizovať 14. apríla 2016 – v deň zasadnutia neformálnej Rady EÚ pre dopravu a životné prostredie v Amsterdame – verejné podujatia, za účelom dostať čo najviac ľudí na bicykel a umožniť odborníkom hľadať riešenia pre lepšiu integráciu cyklistiky do udržateľnej mestskej dopravy.

Zábery z podujatí prebiehajúcich v hlavných mestách všetkých členských štátov EÚ sa budú premietať na obrazovkách počas neformálneho zasadnutia ministrov dopravy a životného prostredia v Amsterdame.

Cyklojazda povedie od Holandského veľvyslanectva v Bratislave k budove Slovenského rozhlasu na Mýtnej ulici, kde primátor Hlavného mesta SR Bratislavy Ivo Nesrovnal odhalí špeciálny oranžový cyklostojan. Stojan darovalo Holandské veľvyslanectvo.

Program:

  • 17:30–18:00: Zraz cyklistov pred budovou Holandského veľvyslanectva
  • 18:00–18:30: Spoločná cyklo-jazda k budove Slovenského rozhlasu na Mýtnej ulici v Bratislave
  • 18:30–20:00: Slávnostné odhalenie cyklo-stojanu za účasti primátora Hlavného mesta SR Bratislavy Iva Nesrovnala, premietanie krátkeho dokumentárneho cyklo-filmu ‚Mama Agatha‘ a ochutnávka holandských špecialít

Svoju účasť treba potvrdiť na : BTL-PCZ@minbuza.nl

Prečítajte si aj: Bratislavčania sadajú na bicykle čoraz častejšie, potvrdzujú to údaje z cyklosčítačiek

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM