Anabela Mikušiaková Kultúra

Jarná časť ročného turné venovaná Ďurovi Černému začala

Juraj „Ďuro“ Černý bol hráč na bicie nástroje. Preslávil sa najmä ako bubeník slovenskej hard rockovej skupiny Tublatanka, ktorú založil spolu s Maťom Ďurindom. Neskôr hrával so Slobodnou Európou, s ktorou sa tento rok mali vydať na turné

Ilustračný obrázok k článku Jarná časť ročného turné venovaná Ďurovi Černému začala
Zdroj: TASR

Vo februári sa skupina Slobodná Európa naposledy rozlúčila s bubeníkom a kamarátom, Jurajom Černým. Skupina sa rozhodla svoje ročné koncertné turné venovať práve zosnulému bubeníkovi.

54 ročný rodák z Bratislavy mal Slobodnú Európu sprevádzať počas celého turné. Po jeho náhlej smrti sa kapela rozhodla, že aj napriek tragédii koncertnú šnúru nezruší.

„Kapela ide ďalej, presne tak, ako by si to aj Ďuro Černý sám prial,” vysvetľujú na svojej stránke členovia známeho bratislavského zoskupenia.

Ako prejav úcty sa mu rozhodli venovať celoročné koncertné turné s názvom „TOUR 2016 …VENOVANÉ ĎURKOVI“. Bratislavskí fanúšikovia tejto kapely si koncert môžu užiť už 8. apríla v Randal Clube, v Bratislave.

Koncertné turné bude rozdelené do troch častí. Jarná bude prebiehať v kluboch, letná sa premiestni na festivaly a jesenná sa opäť vráti do klubov. Rozpis všetkých pripravovaných koncertov nájdete na oficiálnej stránke slobodnaeuropa.sk.

Prečítajte si tiež: Kam cez víkend v Bratislave? Počas nasledujúcich dní ponúka mesto pestrý výber

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM