Ľubomír Hudačko Rôzne

Jahodová polievka s vodkou? Áno, počas jahodových dní v Bratislave ju môžete ochutnať!

Primaciálnym námestím v Bratislave sa bude v najbližších dňoch znova šíriť vôňa jedál pripravených z jahôd. V centre mesta sa totiž znova budú konať Jahodové dni.

Ilustračný obrázok k článku Jahodová polievka s vodkou? Áno, počas jahodových dní v Bratislave ju môžete ochutnať!

Stane sa tak už od štvrtka 26. 6. do soboty 28. 6.

„Milovníci dobrého a zdravého jedla si môžu pochutnať napríklad na cisárskom trhanci s jahodovým ragout, na jahodových guľkách s opraženou strúhankou, na morčacích prsiach s mozzarelou, bazalkou a jahodovým rizotom alebo na studenej jahodovej polievke s vodkou,“ pozýva záujemcov Martina Halušková z referátu mediálnej komunikácie hlavného mesta. Na námestí podľa jej slov nebudú chýbať ani nápoje či jahodová cukráreň. Návštevníci budú môcť ochutnávať jedlá z jahôd medzi 11.00 a 22.00 h.

Jahody patria spolu s čučoriedkami a brusnicami k najsilnejším potravinovým antioxidantom. Chránia mozog a majú ochranný účinok na nervové bunky. Vysoký obsah ovocných kyselín v jahodách má dezinfekčné účinky na tráviaci systém a zlepšuje vstrebávanie železa z rastlinných potravín. Jahody obsahujú vlákninu, ktorá znižuje cholesterol v krvi, ako aj vitamín C, karotén, flavonoidy i triesloviny a tiež vitamín B, fosfor, železo, mangán a meď. Posilňujúce účinky majú na pečeň. Jahodové dni sú ďalším podujatím v rámci kulinárskeho projektu v hlavnom meste. Počas roka si Bratislavčania pochutnávajú aj na jedlách zo špargle, húb či tekvice.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM