Rôzne

J. Bučan by chcel pre obyvateľov najväčšej mestskej časti vybojovať Kartu Petržalčana

Karta Petržalčana by mala poskytovať zľavy na MHD, kultúrne a športové podujatia a do obchodov na území Petržalky.

Ilustračný obrázok k článku J. Bučan by chcel pre obyvateľov najväčšej mestskej časti vybojovať Kartu Petržalčana
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Petržalčania by mohli mať svoju vlastnú kartu s výhodami. Sľubuje ju kandidát na starostu Petržalky, súčasný vicestarosta mestskej časti Ján Bučan.

Karta Petržalčana je jednou z jeho nosných volebných tém. Druhou je revitalizácia petržalského jazera Veľký Draždiak.

Karta Petržalčana

„Jedna z noviniek, ktorú chcem pre Petržalku ako starosta vybojovať, je Karta Petržalčana, na ktorú môžete vy, rezidenti našej mestskej časti, dostávať výhody oproti tým, ktorí tu nemajú nahlásený trvalý pobyt, alebo tiež oproti obyvateľom iných mestských častí,“ oznámil Bučan prostredníctvom sociálnej siete.

Karta Petržalčana by mala poskytovať zľavy na MHD, kultúrne a športové podujatia a do obchodov na území Petržalky. Ako držiteľ karty by ste mali byť informovaní o užitočných informáciách, napríklad o termínoch rozkopávok, odstávok vody alebo podujatiach v Petržalke.

Karta by mala byť pre Petržalčanov bezplatná. „Nemusí ísť nevyhnutne o kartu, môže mať podobu aj mobilnej aplikácie. Ale, samozrejme, jej realizácia bude krytá rozpočtom mestskej časti, tak ako všetky ostatné aktivity. Nákladovo nepôjde o významnú položku, navyše môže byť vykrytá aj vďaka motivácii prihlásiť si trvalý pobyt zo strany tých, ktorí tak doteraz neurobili,“ dodal Bučan.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM