Alexandra Húsková Samospráva

Investor stavby Dream Hill na Starých Gruntoch dostal od mesta stopku. Projekt musí prepracovať

Projekt polyfunkčného objektu Dream Hill na bratislavských Starých Gruntoch hlavné mesto pozastavilo. Magistrát vydal k návrhu investora nesúhlasné stanovisko k investičnej činnosti a žiada projekt prepracovať. Investor musí znížiť poschodia a doplniť dopravnú štúdiu.

Ilustračný obrázok k článku Investor stavby Dream Hill na Starých Gruntoch dostal od mesta stopku. Projekt musí prepracovať
Zdroj: Dnes24.sk

Polyfunkčný objekt na Starých Gruntoch mal podľa návrhu investora, spoločnosti A3 invest s.r.o., predstavovať tri výškové objekty so šiestimi, ôsmimi a dvanástimi poschodiami.

Projekt počítal s výstavbou 120 bytov, prevádzkami obchodu a služieb a tiež s vybudovaním 248 parkovacích miest, z toho 179 malo byť v podzemných garážach. Celková zastavaná plocha predstavuje v návrhu 2483 m2.

K projektu sa už pred časom nesúhlasne postavila mestská časť Bratislava – Karlova Ves. „Výhrady karloveskej samosprávy sa týkali najmä výšky objektov, počtu bytov a nedostatočnej kapacity komunikácie Staré Grunty v súvislosti s predpokladaným nárastom intenzity dopravy,“ uviedol Michal Skalník z Miestneho úradu Bratislava-Karlova Ves.

Názor mestskej časti si osvojilo aj hlavné mesto. „V stanovisku k investičnej činnosti upozorňujeme, že projekt predstavuje výškovo dominantný objekt a vhodnosť navrhovanej výstavby nebola preverená vizualizáciou v štruktúre okolitej zástavby,“ informovala hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová.

Magistrát pripomenul, že výškové regulatívy pre výstavbu na danom území povoľujú len šesť nadzemných podlaží. „Od investora žiadame preto v tomto zmysle projekt prepracovať a dodať k nemu aj dopravno-kapacitné posúdenie s tým, aby štúdia zahŕňala aj vplyv dopravnej záťaže projektu nielen v rámci lokality Staré Grunty, ale aj križovatky Riviéra a Karloveská-Molecova,“ uviedla Skokanová.

Zároveň magistrát požaduje, aby návrh rátal aj s rekonštrukciou komunikácie Staré Grunty, vybudovaním chodníka a tiež pešieho napojenia na zástavky MHD.

Prečítajte si tiež: Staré Mesto bude mať ešte tento rok nový park

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM