Tlačové správy

Investičné byty v Trenčíne: o 62 % vyšší ročný výnos ako v BA

Pri premýšľaní nad najbližšou investíciou sa niekedy oplatí vystúpiť z komfortnej zóny a poobzerať sa aj po možnostiach, ktoré nám na prvýkrát nemusia napadnúť. Plánujete kúpu nehnuteľnosti na prenájom v Bratislave? A čo tak skúsiť to v inom meste?

Ilustračný obrázok k článku Investičné byty v Trenčíne: o 62 % vyšší ročný výnos ako v BA
Zdroj: Rodinné byty Zlatovská

Neobmedzujte sa a myslite aj za hranice mesta, v ktorom žijete. Jedným z najzaujímavejších miest na kúpu investičného bytu je momentálne Trenčín. Výhodou oproti Bratislave je pomer cien bytov a cien prenájmu. Zatiaľ čo ceny nehnuteľností v Trenčíne sú o poznanie nižšie ako v Bratislave, v cenách nájmov nebadať až také značné rozdiely, čo robí z prenájmu bytu v Trenčíne nezanedbateľne výhodnejšiu investičnú príležitosť ako v Bratislave.

Poďme sa pozrieť na čísla. Z dát od spoločnosti Lexxus vyplýva, že priemerná cena 2-izbového bytu v Bratislave je 2 570 € s DPH za m2, no v Trenčíne je to iba 1 288 € s DPH za m2. V Trenčíne sú teda dvojizbové byty o polovicu lacnejšie, ako v Bratislave.

No na druhej strane, priemerná čistá cena (finálna cena nájmu bez energií) za prenájom „dvojizbáku“ sa pohybuje v Bratislave na úrovni 651 € a v Trenčíne 530 €.

To v praxi znamená, že v Trenčíne dosiahnete pri priemerných cenách ročný výnos 8,97 % a v Bratislave iba 5,53 %.Tým pádom vieme povedať, že byt v Trenčíne prenajmete až o 62 % výnosnejšie.

Podobne je to aj s „trojizbákmi“. Tie v Trenčíne prenajmete o 39 % výnosnejšie, ako v Bratislave, konkrétne sa viete dostať na ročný výnos 8,27 % a v Bratislave iba na 5,95 %. Podrobnejšie dáta, z ktorých vznikli výpočty nájdete v tabuľke nižšie.

Tabuľka: Porovnanie trhu s nehnuteľnosťami v Ba a v TN, zdroj LEXXUS

Trenčín ako univerzitné mesto v súčasnosti trpí na nedostatok internátneho bývania. Tento fakt sa stáva vašou výhodou, keďže tým pádom stúpa dopyt po bytoch na prenájom. Ak to s investíciou do nehnuteľnosti myslíte vážne, nemali by ste tento fakt opomenúť a popremýšľať nad kúpou dvoj- alebo trojizbového bytu v malebnom meste na Považí.

Ideálnym projektom na investovanie sú v súčasnosti Rodinné byty Zlatovská. O rodinné byty v tejto perspektívnej oblasti je veľký záujem nielen kvôli ich dobrým dispozičným riešeniam a skvelej občianskej vybavenosti v okolí, ale aj pre blízkosť ku školám, výbornému prístupu do centra, či už autom, alebo autobusom priamo spod domu.

Prvá etapa, v ktorej sa všetky 2 a 3-izbové byty vypredali už za niekoľko mesiacov, je nasledovaná druhou etapou, ktorá bude ukončená už v lete 2019.
Pozrite si širokú ponuku bytov skvelých na investovanie na www.rodinnebyty.sk a vyberte si byt, ktorý vám bude zarábať.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Rodinné byty Zlatovská
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM