Jakub Haršany Rôzne

Internetové kaviarne postupne upadajú. Kde ešte fungujú?

Internetové kaviarne zažívali svoju slávu na začiatku tohto tisícročia. Postupne však strácali svoj význam a dnes sú navštevované už len zriedka. Našli sme také, čo ešte fungujú.

Ilustračný obrázok k článku Internetové kaviarne postupne upadajú. Kde ešte fungujú?
Zdroj: internet

Nie je to až tak dávno, čo ľudia chodili do internetových kaviarní pripájať sa na zoznamky, četovať či hrať počítačové hry. Postupnou internetizáciou domácností však kaviarne začalo navštevovať čoraz menej ľudí. Prispelo k tomu aj postupné zavedenie bezplatnej internetovej siete v knižniciach či na verejných miestach.

Pokles záujmu

Bezplatné internetové pripojenie majú aj bratislavské nákupné centrá či dokonca niektoré námestia a iné verejné miesta. Veľké množstvo ľudí má už aj svoj internet v telefóne vďaka mobilným operátorom, takže aj toto prispieva k tomu, že internetové kaviarne sú využívané stále menej.

Nájdu sa však aj takí, čo radi prídu do pokojného prostredia kaviarne. Či už sú to ľudia pracujúci v teréne, alebo turisti, ktorí si potrebujú nájsť dôležité informácie. Samozrejme, aj mladšia generácia občas radšej vypadne z domu a stretnú sa početné skupinky v priestoroch kaviarní.

My sme našli pár internetových kaviarní v širšom centre mesta, ktoré môžu zákazníci navštíviť ešte aj dnes. V Bratislave zaplatíte za hodinu používania internetu od 1,50 do 4 eur. Súčasné kaviarne okrem klasických služieb ponúkajú aj medzinárodné telefonáty, tlač či skenovanie alebo pokročilé programové vybavenie.

Internet cafe Efko

Kaviareň sa nachádza na Námestí Slobody a je otvorená každý deň od 8. hodiny do polnoci. Za hodinu pripojenia na internet zaplatíte 2 eurá. Ponúka tiež možnosť tlače, skenovania či napaľovania CD.

Klarinet – Internet Cafe & Gallery

Internetová kaviareň Internet Cafe & Gallery sa nachádza v historickom centre mesta na Klarinskej ulici. Zákazníci do nej môžu zavítať každý deň v čase od 10. do 22. hodiny. Cez víkendy od 15. hodiny. Okrem pripojenia si môžete pozrieť aj obrazy akademického maliara Františka Kudláča.

Storm Bar & Internet Cafe

Táto internetová kaviareň, ktorá je situovaná na Heydukovej ulici, je zameraná predovšetkým na hranie hier. Otvorená je takmer non-stop, od 7. do 3. hodiny v noci. V prípade záujmu si treba počítač rezervovať.

Netka

Netka láka svojich zákazníkov na Obchodnú ulicu. Je to kaviareň spojená s koktail barom, so širokým sortimentom miešaných nápojov. Zákazníci majú okrem pripojenia na internet aj možnosť tlače. Počas pracovného týždňa je otvorené od 8.30 ráno.

Čítajte aj: STARBUCKS: Pohár so svojím menom dostanete už aj v Eurovea

Ilustračný obrázok

Internetové kaviarne
4
Galéria
Zdroj: internet
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM