Kultúra

Il Divo v Bratislave do tretice s veľkým úspechom

Do tretice všetko dobré, toto príslovie pozná každý. Ale v prípade bratislavského koncertu Il Divo by skôr pasovalo do tretice všetko najlepšie. V rámci koncertného A Musical Affair 2014 World Tour vystúpilo toto pop-operné zoskupenie v sobotu večer (27.9.) na zimnom štadióne Ondreja Nepelu.

Ilustračný obrázok k článku Il Divo v Bratislave do tretice s veľkým úspechom
Zdroj: TASR

Slovenskú metropolu poctili svojou návštevou už tretíkrát, aby predstavili slávne muzikálové hity z nového rovnomenného albumu. A podľa mnohých reakcií divákov – bol tento najlepší.

Kvarteto charizmatických elegánov Švajčiar Urs Bühler (43), Francúz Sébastien Izambard (41), Američan David Miller (41) a Španiel Carlos Marín (45) očarilo už príchodom na koncertné pódium, nechýbali vety v slovenčine začínajúc pozdravom „Dobrý večer Bratislava“ od Ursa, „Toľko krásnych žien“ od Carlosa či „Ďakujeme“ od Sébastiena. Prispel aj David, ktorý označil ich prvý koncert na nádvorí Bratislavského hradu slovami Magical Moment. Na tomto turné ich sprevádza aj filipínska muzikálová speváčka Lea Salonga.

Požadovali 80 kíl ľadu

„Veľmi úspešný koncert, skandovanie a standing ovation, ako bolo dnes večer, bolo aj pri predchádzajúcom koncerte, Il Divo však dnes priniesli niečo iné, hity zo svetových muzikálov, ktoré zazneli v plnej kráse. Som veľmi spokojná, prvé reakcie divákov sú veľmi dobré. Som rada, že ich sprevádza symfonický orchester zo Žiliny a zberá chvály,“ povedala pre TASR Valéria Mudríková, riaditeľka umeleckej agentúry Vivien, ktorá Il Divo na Slovensko priviezla.

„Il Divo nemali mimoriadne nároky, s ktorými by sme si neporadili. Chceli, aby autá, ktoré ich povezú z letiska, mali vybavené aj minibary, zvláštnou požiadavkou bolo až 80 kilogramov ľadu, no a chceli klasické veci, dostatok čistých uterákov, v apartmánoch vytepované koberce. Boli fajn a celkom skromní,“ dodala Lucia Šuková, PR manažérka agentúry.

Fanúšička priletela až z Tokia

V hľadisku arény bola aj zrejme najväčšia svetová fanúšička tejto formácie. Pani Tamaki Iizuka prišla za nimi z Tokia a, ako povedala organizátorom koncertu, ten bratislavský bol pre ňu osemdesiaty prvý, ktorý osobne navštívila. Okrem spevákov ju už dobre pozná aj celý technický sprievod skupiny.

Predchádzajúce dva koncerty v Bratislave absolvovali Il Divo 11. augusta 2011 na nádvorí Bratislavského hradu a 19. septembra 2012 na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Túto štvoricu mladých operných speváckych hviezd založil v roku 2001 manažér Simon Cowell. Do dnešných dní vydali sedem albumov, siedmy A Musical Affair vyšiel v novembri 2013. Do Bratislavy prišli zo slovinskej Ľubľane, kde koncertovali v piatok 26. septembra. Už dnes vystúpia v poľskej Lodži, 30. septembra v Záhrebe, 1. októbra vo Viedni, 3. októbra v Prahe.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM