Maros Palesch Kultúra

Hudba na námestí cez víkend

BRATISLAVA - STARÉ MESTO. Mestská časť Bratislava-Staré Mesto pozýva všetkých Staromešťanov ako aj návštevníkov mestskej časti na víkendové hudobné stretnutia na Hviezdoslavovom námestí. Koncerty sú súčasťou Kultúrneho leta 2011 v Starom Meste.

Hudba na námestí – Jazz pops up Sobota, 20. 8. o 18.00 hod. Altánok, Hviezdoslavovo námestie[center][/cen­ter]

Jazz pops up je výsledkom spolupráce hudobníkov, ktorí sa už dlhšie pohybujú na poli jazzovej hudby a v tomto projekte hrajú jazzové štandardy i vlastnú tvorbu. Hlavným repertoárom sú svetoznáme melódie ladené do jazzového šatu tak, aby potešili aj ucho fanúšika popovej, či rockovej hudby.

Bonus na sobotu Po skončení jazzovej produkcie príde na scénu detský folklór. Predstaví sa Detský folklórny súbor Čečinka a ich poľskí kamaráti. Ich vystúpenie začne o cca 19.10 hod.

Hudba na námestí – Orchester Romano Stilo Nedeľa, 21. 8. o 18.00 hod. Altánok, Hviezdoslavovo námestie[center][/cen­ter]

Orchester Romano Stilo vznikol na sklonku roku 2006. Cieľom zakladajúcich členov bolo vytvoriť zoskupenie virtuóznych hudobníkov rómskeho pôvodu na Slovensku a spoločne interpretovať hudbu tak, aby odrážala ich osobitý charakter, temperament a cítenie. Romano Stilo sa nedá považovať za ortodoxnú cimbalovú kapelu. Popri dvoch husliach, cimbalu a kontrabasu tu nájdete klavír a gitaru. V ich repertoári nájdete skladby ktoré sú aranžované tak, aby nadchli divákov svojou temperamentnosťou a v niektorých úsekoch odbočujú do ľahkého jazzu, čím sú skladby, či piesne ešte pestrejšie a zaujímavejšie.

Vstup na oba koncerty je voľný!

Zdroj: MČ Bratislava – Staré Mesto, Tomáš HALÁN

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM