Správy

Horúce letné dni budú pre cestujúcich príjemnejšie. Všetky prímestské autobusy sú vybavené klimatizáciou

Cestujúci prímestskej autobusovej dopravy sa môžu v letných dňoch tešiť na klimatizáciou vybavené autobusy. Klimatizácia má zabezpečiť vyšší komfort pre cestujúcich.

Ilustračný obrázok k článku Horúce letné dni budú pre cestujúcich príjemnejšie. Všetky prímestské autobusy sú vybavené klimatizáciou
Zdroj: TASR

Pasažieri prímestskej autobusovej dopravy v Bratislavskom kraji sa môžu spoľahnúť, že aj v najväčšom teple ich dusno a horúčava pri cestovaní trápiť nebudú. Všetky vozidlá, ktoré zabezpečujú prepravu, sú vybavené klimatizáciou.

„Zatraktívniť cestovanie a zabezpečiť vyšší komfort v dopravných prostriedkoch je naším dlhodobým cieľom," uviedol v tejto súvislosti predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo.

Prímestskú autobusovú dopravu v Bratislavskom kraji zabezpečuje spoločnosť Slovak Lines na základe objednávky BSK. Na regionálnych linkách momentálne jazdí 236 vozidiel.

V rokoch 2013 až 2015 bolo pre prímestskú autobusovú dopravu zakúpených 127 nových moderných autobusov vybavených klimatizáciou a wifi pripojením na internet. Zvyšné vozidlá boli dodatočne vybavené klimatizačnými jednotkami v prvých mesiacoch tohto roku.

Čítajte aj: Električkou sa cez Starý most zvezieme už začiatkom prázdnin. Frešo expresne podpísal kolaudačné rozhodnutie

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM