KAW Samospráva

Električkou sa cez Starý most zvezieme už začiatkom prázdnin. Frešo expresne podpísal kolaudačné rozhodnutie

Bratislavský samosprávny kraj dostal posledné chýbajúce stanovisko, ktoré sa týka dlhoočakávanej električkovej dráhy Šafárikovo námestie – Bosáková.

Ilustračný obrázok k článku Električkou sa cez Starý most zvezieme už začiatkom prázdnin. Frešo expresne podpísal kolaudačné rozhodnutie
Zdroj: Dnes24.sk

Dlho očakávanému spusteniu premávky električiek po Starom moste by už nemalo nič brániť. Bratislavský samosprávny kraj ako špeciálny stavebný úrad pre električkové a trolejbusové dráhy dostal posledné chýbajúce stanovisko týkajúce sa električkovej dráhy Šafárikovo námestie – Bosáková. Župan Pavol Frešo expresne podpísal kolaudačné rozhodnutie.

„Bratislavská župa konala v tomto prípade v expresných termínoch a po doručení posledného stanoviska vydala rozhodnutie, ktoré bude teraz 15 dní vyvesené na úradných tabuliach Bratislavy, Starého mesta, Petržalky a, samozrejme, u nás. Po týchto 15 dňoch ešte musí uplynúť lehota ďalších pätnástich dní na odvolanie a až po nich je možné spustiť skúšobnú prevádzku električiek na trase Šafárikovo námestie – Bosáková,“ vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Bratislavský samosprávny kraj ako špeciálny stavebný úrad pre električkové a trolejbusové dráhy dostal posledné chýbajúce stanovisko, ktoré vydal Hasičský a záchranný útvar Hl. m. SR Bratislavy.

Prvé električky môžu po uplynutí zákonných lehôt na trať do Petržalky vyraziť na začiatku letných prázdnin.

Čítajte aj: Čo vyrastie na mieste bývalého staveniska pod Starým mostom?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM