Nikola Richterová Rôzne

Horáreň v Horskom parku sviatkovala: Vianočný trh priniesol pohodu

V Horskom parku sa dnes konal už štvrtý ročník malého Vianočného trhu s komornou domácou atmosférou. Návštevníci sa mohli tešiť na rôznorodý sortiment - od chutného jedla, pitia, až po vianočné ozdoby, zaváraniny, sviečky, med, či štrikované čapice a šále.

Ilustračný obrázok k článku Horáreň v Horskom parku sviatkovala: Vianočný trh priniesol pohodu
Foto: Nikola Richterová

Väčšina z predávajúcich v Horskom parku sa mohla popýšiť najmä tým, že ich tovar bol vyrábaný ručne. Domáce tovary mali úspech a napriek zlému počasiu pritiahli slušný počet ľudí. „Trošku sme sa obávali, že tu dnes bude viac predajcov ako hostí, veľmi nás preto teší, že si sem ľudia našli cestu aj napriek tomu, že prší.“ tešila sa jedna z organizátoriek Jana Lednárová.

Výťažok z predaja išiel na dobrú vec. „S predávajúcimi sme sa dohodli, že 10% z toho, čo predajú, pôjde pre Nadáciu Horský park, ktorá sa stará a udržiava celý park.“ dodala organizátorka z Nadácie Horský park Katarína Procházková.

Vianočný trh sa teší veľkému záujmu aj zo strany predávajúcich. „Ľudia sa nám ozývali a chceli predávať svoje výrobky. Je to veľmi milé, že sa nám takto snažia pomôcť. Tento rok sme zo záujemcov museli dokonca vyberať, keďže priestor je pomerne malý a všetci by sa sem nezmestili.“ povedala Katarína Procházková.

Návštevníci si tak mali možnosť pochutnať na varenom víne, domácich koláčikoch, medovníkoch, či iných dobrotách. Veľký záujem bol aj o ručne vyrábaný tovar. Predávajúci ponúkali napríklad štrikované výrobky, šperky, bižutériu, taštičky, vianočné ozdoby, či sviečky.

Vianočný trh v Horskom parku
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM