Maros Palesch Kultúra

Hodžovo námestie okrášlil župný erb

BRATISLAVA. Ku kvetinovému záhonu v tvare a farbách štátneho znaku na Hodžovom námestí v Bratislave pribudol aj drevinový erb Bratislavskej župy. Vytvorený je z hnedej a žltej kôry, bieleho štrku a okolo sú vysadené trvalky.

V rámci jarného okrášľovania mesta vytvorili župný erb študenti Strednej odbornej školy záhradníckej Gustava Čejku v Malinove, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja.

„V zahraničí je bežné okrášľovať verejné priestranstvá v centre mesta kvetinovou výzdobou, ktoré zároveň tvoria zaujímavé symboly či vzorce. Pripojili sme sa k nim aj my. Študenti zo školy v pôsobnosti Bratislavskej župy vytvorili na Hodžovom námestí v Bratislave kvetinový symbol štátu a dnes k nim pribudol aj erb Bratislavského kraja,“ povedal bratislavský župan Pavol Frešo počas dokončovacích prác na námestí.

Projekt jarného skrášľovania mesta vznikol v spolupráci medzi Bratislavskou župou a Bratislavským okrášľovacím spolkom. Župa chce aj takýmto spôsobom prispieť k tomu, aby sa nielen hokejoví fanúšikovia a návštevníci, ale najmä domáci obyvatelia cítili v meste príjemne.

Zdroj – foto: BSK, Iveta Tyšlerová

HV_NAM
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM