Maros Palesch Rôzne

Hlavné mesto má hlavného dopravného inžiniera

Bratislavský primátor Milan Ftáčnik dnes ustanovil do funkcie hlavného dopravného inžiniera Tibora Schlossera, ktorý uspel vo februárovom výberovom konaní.

Do neho sa prihlásilo päť uchádzačov, pričom odborná komisia po ich posúdení navrhla do tejto funkcie práve Schlossera. Hlavný mestský dopravný inžinier bude garantom tvorby strategických dokumentov pre riešenie dopravných systémov v slovenskej metropole. Taktiež bude pripomienkovať nosné investičné zámery z hľadiska organizácie statickej a dynamickej dopravy a koordinovať odborné zázemie magistrátu pre projektovanie vlastných dopravných projektov.

Tibor Schlosser ukončil Slovenskú vysokú školu technickú v Bratislave v odbore cestné a mestské dopravné inžinierstvo. V súčasnosti pôsobí v privátnom sektore (INNOVIA PPP Solutions, S.E. – Rakúsko) a je členom Slovenskej komory stavebných inžinierov i združenia Inteligentné dopravné systémy Slovensko. Za posledné dva roky sa aktívne podieľal na viacerých medzinárodných projektoch – Riadenie dopravy IDS napríklad pre mestá Bogota, Tbilisi, Tirana či spoplatnení prístupu nákladných vozidiel do aglomerácie Kyjev. Je autorom dvoch odborných knižných publikácií v oblasti inteligentných dopravných systémov a 46 dopravno-technických odborných a vedeckých prác.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM