Správy

Hlavné mesto dokončuje opravy ciest. Do opráv mesto investovalo 18,5 milióna eur

Posledné drobné opravy, ktoré ukončia tohtoročnú sériu opráv, bude oprava vozovky na Čučoriedkovej, Žellovej a Dolnozemskej. Tie sa začnú začiatkom novembra.

Ilustračný obrázok k článku Hlavné mesto dokončuje opravy ciest. Do opráv mesto investovalo 18,5 milióna eur
15
Galéria
Zdroj: TASR

Hlavné mesto dokončuje opravy ciest, ktoré tento rok realizovalo od apríla tohto roka. Mesto opravilo 121 kilometrov ciest, viac ako 20 kilometrov chodníkov a 19 zastávok MHD. Do opráv mesto investovalo 18,5 milióna eur.

Opravy ciest a chodníkov

„Aktuálne ukončujeme historicky najväčšiu opravu ciest, akú Bratislava zažila. V tomto roku sme totiž opravili desaťnásobne viac kilometrov jazdných pruhov ako v roku 2014. Bratislava má 121 kilometrov nových jazdných pruhov, viac ako 20 kilometrov opravených chodníkov a 19 vynovených zastávok MHD. Chcem sa poďakovať vodičom za trpezlivosť, za odmenu sa nám bude jazdiť kvalitnejšie a komfortnejšie,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Poslednou veľkou rekonštrukciou bola oprava Peknej cesty, v rámci ktorej mesto vybudovalo cyklotrasu, opravilo poškodený chodník a vybudovalo 8 bezbariérových priechodov pre chodcov. Aktuálne prebiehajú ešte opravy ciest spojené aj s opravou chodníkov či zastávok MHD. Medzi nimi napríklad oprava zastávky MHD na Námestí hraničiarov, oprava vozovky a zastávky MHD na Starých gruntoch či oprava vozovky a chodníka na ulici Hany Meličkovej.

Posledné drobné opravy, ktoré ukončia tohtoročnú sériu opráv, bude oprava vozovky na Čučoriedkovej, Žellovej a Dolnozemskej. Tie sa začnú začiatkom novembra.

V každej mestskej časti

Hlavné mesto tento rok opravovalo komunikácie v každej mestskej časti. Prioritne boli opravy zamerané na hlavné ťahy, ako napríklad Dolnozemská, Bajkalská, Brnianska či Panónska, ktoré patria medzi najvyťaženejšie komunikácie v meste. Okrem toho mesto opravovalo aj cesty vo veľmi zlom technickom stave, ako napr. Pionierska ulica, v rámci ktorej sa realizovala výmena prídlažby a výmena a výšková úprava kamenných obrubníkov. Išlo o technologicky a časovo náročnú výmenu, ktorá bude ukončená v najbližších dňoch.

Za posledné štyri roky hlavné mesto opravilo 269 km ciest, 60 km chodníkov a zrealizovalo 435 bezbariérovo upravených priechodov pre chodcov. Bratislava24.sk o tom informovala Zuzana Onufer, hovorkyňa Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava.

Hlavné mesto dokončuje opravy ciest
15
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM