Správy Samospráva

Hlavné mesto aj napriek zrušeniu vianočných trhov otvorí Bratislavské VIANOCE

Súčasťou podujatia bude aj Vianočný les. Tento rok skrášli Primaciálne námestie.

Ilustračný obrázok k článku Hlavné mesto aj napriek zrušeniu vianočných trhov otvorí Bratislavské VIANOCE
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Vianočná atmosféra v uliciach Bratislavy nemá chýbať ani tento rok. Hoci pre zlú pandemickú situáciu sa v centre nebudú konať ani tento rok tradičné vianočné trhy, mesto pre verejnosť pripravilo podujatie Bratislavské Vianoce. Otvorí ho v piatok (26. 11.) o 18.00 h prostredníctvom živého vysielania na sociálnej sieti.

Vianočná prechádzka

„Diváci sa môžu naladiť na vianočnú vlnu a zažiť prostredníctvom livestreamu vianočnú prechádzku Bratislavou plnú netradičných hostí a vianočných prekvapení,“ informuje hlavné mesto. Nebude chýbať ani rozsvecovanie vianočného stromčeka.

Bratislavské kultúrne a informačné stredisko (BKIS) na svojom webe informuje, že Bratislavské Vianoce ozdobia najmä menšie priestranstvá mesta, zohľadňujúc bezpečnosť divákov. „Preto sú pripravené aj podujatia menších formátov ako workshopy, hudobné a tanečné vystúpenia či vychádzky Rande s mestom,“ spresnila organizácia. Pripravený bude aj online program prostredníctvom Klariského diškurzu.

„Vianočné mesto a jeho sviatočnú atmosféru podporia aj mestské časti i organizácie a na mapu Bratislavských Vianoc sa pripoja vlastnými vianočnými podujatiami. Nebude chýbať rozsvecovanie stromčekov a adventných vencov, tradičné mikulášske programy, adventné koncerty, vianočné koledy a dobročinné aktivity na podporu seniorov, ľudí v sociálnej núdzi či znevýhodnených skupín obyvateľov,“ spresňuje BKIS.

Súčasťou podujatia bude aj Vianočný les. Tento rok skrášli Primaciálne námestie. Stromčeky vyzdobia z prírodných materiálov deti z 30 bratislavských materských, základných a umeleckých škôl a z centra voľného času.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM