Správy

Bratislava očakáva v noci mínusové teploty. Vallo: Zimná údržba je v pohotovosti

Bratislava očakáva počas najbližších nocí mínusové teploty. Bratislavský primátor ubezpečuje ľudí o pripravenosti údržby.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava očakáva v noci mínusové teploty. Vallo: Zimná údržba je v pohotovosti
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Zimná údržba je v pohotovosti a sypače sú v prípade potreby pripravené na prvé menšie preventívne zásahy, najmä v kopcoch a na mostoch. Informoval o tom primátor hlavného mesta Matúš Vallo.

Špeciálny asfalt

Mesto sa na zimu pripravovalo v uplynulých mesiacoch a na zimnú sezónu 2021/2022 pripravilo okrem iného aj extra sypače a inertný posypový materiál na kopcovité úseky, ktoré budú v prípade potreby ošetrovať cesty nepretržite.

„Taktiež sme použili špeciálny asfalt s drsnejšou štruktúrou a priľnavejšími vlastnosťami pri výmene povrchu vozovky na Molecovej, po ktorej MHD obsluhuje sídlisko Dlhé diely,“ podotkol Vallo.

Na viacerých linkách pri zastávkach MHD v kopcoch testuje mesto špeciálny protišmykový povrch. Magistrát deklaruje aj viac techniky a personálu na údržbu chodníkov a zastávok MHD.

Upratané zastávky

Rovnako aj osadenie nových senzorov pre efektívnejšie rozhodnutia dispečingu, prepojenie vozidlových kamier s dispečingmi zimnej údržby, dopravného podniku a mestskej polície. Primátor sľubuje aj intenzívnejšiu údržbu zastávok MHD v spolupráci s Dopravným podnikom Bratislava.

Pri mimoriadne nepriaznivých poveternostných podmienkach (sneh, ľad) bude pre verejnosť fungovať aj „horúca linka“ zimnej údržby, zvyčajne medzi 7.00 a 19.00 h. Verejnosť môže svoje podnety nahlasovať na čísle +421 259 356 777 či mailom na zima@bratislava.sk.

Keď je linka zimnej údržby mimo prevádzky, Bratislavčania môžu svoje podnety posielať na dispecing@bratislava.sk.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM