Jakub Forgács Správy

Hlavná stanica v Bratislave sa zazelená: Do kvetináčov pribudne viac ako 500 rastlín

Bratislava bude opäť o niečo krajšia. Po viac ako dvoch mesiacoch intenzívneho denného čistenia okolia bratislavskej Hlavnej stanice sa chystá ďalšie kolo upratovania. Zazelenanie predstaničného priestoru v prvý školský deň cestujúcim spríjemní návrat do podovolenkového režimu.

Ilustračný obrázok k článku Hlavná stanica v Bratislave sa zazelená: Do kvetináčov pribudne viac ako 500 rastlín
Zdroj: Webnoviny.sk

Spoločnosť A.R.K. technické služby vysadí na vlastné náklady do kvetináčov a na voľné plochy viac ako 500 rastlín v rámci projektu spoločenskej zodpovednosti. Čo znamená, že mesto, ani daňových poplatníkov čistiace a skrášľovacie práce na stanici opäť nebudú stáť žiadne peniaze.

„Okolie Hlavnej stanice čistíme celé leto od 21. júna o niečo intenzívnejšie, viac ako 120 hodín prác nad rámec dohody s magistrátom. Systematické čistenie bude v utorok 2. septembra pokračovať výsadbou zelene,“ informuje hovorkyňa spoločnosti Ester Méraiová.

Počas 67 dní technické služby spred stanice vyzbierali 4,5 ton odpadu. Na zalievanie zelene a pravidelné vystriekavanie chodníka na autobusovej zastávke od zápachu minuli 95 tisíc litrov vody. Samotní pracovníci, ktorí sa na upratovaní podieľali, zhodnotili, že pri pravidelnom intenzívnejšom udržiavaní okolia stanice je jej stav lepší. Ľudia však robia stále rovnaký neporiadok, dodávajú.

K zlepšeniu stavu prispelo aj odstránenie nelegálnych výlepových plôch, odstránenie náletového porastu a buriny a znefunkčnenie miest, kde prespávali ľudia bez strechy nad hlavou.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM