Nina Táborská Rôzne

HLASUJTE: Nahradia nové stromy v centre dostatočne tie staré, ktoré vyťali?

Pre niekoho "svinstvo", podľa mesta opodstatnený krok. Bratislavčanov pobúril výrub stromov na Františkánskom námestí, na sociálnej sieti primátora Bratislavy nešetria.

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: Nahradia nové stromy v centre dostatočne tie staré, ktoré vyťali?
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto začalo s archeologickým výskumom na centrálnych námestiach, najprv však vyťalo staré stromy. Výrub je súčasťou projektu magistrátu „Bratislava sa pripravuje na zmenu klímy“. V rámci projektu sa má na Františkánskom námestí obnoviť desať stromov, na Hlavnom námestí pribudnú štyri.

Proti výrubu sa vzbúrili Bratislavčania, ktorí primátora na sociálnej sieti nešetria. „Nesrovnal-zrovnal“ píše sa v komentároch. „Stromy boli poškodené, v štádiách hniloby,“ bráni sa magistrát. Ich zlý zdravotný stav je uvedený v aj posúdení zdravotného a statického stavu stromov od arboristu, kde sa tiež píše o neodborných rezoch z minulosti.

„Na Františkánskom námestí išlo o bezpečnosť obyvateľov. Nemôžem dopustiť, aby sa stala podobná situácia ako v Karlovej Vsi, kde padnutý konár usmrtil malého chlapca. Niečo také by som si nemohol zobrať na zodpovednosť. Stromy boli poškodené, v štádiách hniloby,“ uviedol primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Diskutujúci okrem výrubu mestu však vyčítajú aj nedostatočnú komunikáciu. „Vzhľadom na hysterické reakcie Bratislavčanov na Facebooku a.i. zásah na takto exponovanom mieste mohol byť lepšie odkomunikovaný zo strany mesta,“ píše jeden z diskutujúcich na Facebooku.

Autor titulnej foto: Oles Cheresko.

Výrub stromov na Františkánskom námestí
11
Galéria
Myslíte si, že nové stromy v centre Bratislavy dostatočne nahradia staré, ktoré pred časom vyťali? Áno
Neviem
Nie
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM