Rôzne

HLASUJTE: Kde v Bratislave sa najlepšie býva?

Každá mestská čast má v otázke bývania svoje pre a proti. Čo vyhovuje jednému, nemusí tomu druhému. Ktorá časť Bratislavy je podľa vás najlepšia na život?

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: Kde v Bratislave sa najlepšie býva?
9
Galéria

Asi len veľmi ťažko by sme v rámci Bratislavy hľadali lokalitu, o ktorej by sme mohli objektívne povedať, že je tou najlepšou na bývanie.

Bratislavčania majú svoje obľúbené mestské časti, na ktoré nedajú dopustiť. Niekomu vyhovuje život v Dúbravke, iní zasa uprednostňujú rušnejšiu a živšiu lokalitu v Starom Meste. Čo považujeme za najlepšie bývanie, závisí od viacerých faktorov.

Príroda a blízkosť centra

Je rozdiel, keď si nový byt hľadá slobodný človek bez záväzkov, mladý párik, rodina s dvomi deťmi alebo dôchodca. Svoju úlohu zohráva aj prostredie. Medzi jednotlivými časťami hlavného mesta sú rozdiely, ktoré vplývajú na kvalitu života. Či už je to vzdialenosť od centra, občianska vybavenosť, dostupnosť škôl v okolí, množstvo zelene, možnosti parkovania alebo kriminalita.

Medzi najobľúbenejšie lokality na bývanie v Bratislave patria oblasti, ktoré sú bližšie k centru a zároveň majú na dosah prírodu. Môžeme sem zaradiť okolie Horského parku či Koliby. Príjemným prostredím láka aj Ružinov, ktorý nie je ďaleko od centra a ponúka priestor na šport, relax a prechádzky. V blízkosti lesa a zároveň v širšom centre sa nachádza aj Karlova Ves alebo Dúbravka.

Ktorá mestská časť alebo lokalita je podľa vás najlepšia na bývanie v Bratislave? Hlasovať môžete do štvrtka 9. marca do 12:00 hod.

Bratislavské mestské časti vhodné na bývanie
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM