Rôzne

HLASUJTE: Ako hodnotíte dočasnú autobusovú stanicu na Bottovej?

HB Reavis investoval do výstavby náhradnej autobusovej stanice 6,5 milióna eur. Čo si myslíte o jej zariadení a službách vy?

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: Ako hodnotíte dočasnú autobusovú stanicu na Bottovej?
13
Galéria
Zdroj: TASR

Dočasná autobusová stanica na Bottovej ulici v Bratislave slúži verejnosti od 1. októbra tohto roku.Od pôvodnej stanice je vzdialená len približne 4 minúty pešo cez cestu.

Modernejšia stanica

Náhradná autobusová stanica má slúžiť verejnosti tri roky, kým spoločnosť HB Reavis vybuduje novú veľkolepú Stanicu Nivy. Má poskytnúť verejnosti vyšší komfort a kvalitnejšie služby.

Cestujúci si môžu, tak ako doteraz, priamo na stanici zakúpiť lístky na autobus, dopravné karty či predplatné cestovné lístky. K dispozícii majú celkovo šesť pokladníc v hlavnej hale stanice. Časy odchodov a príchodov autobusov ostali rovnaké, zmenili sa iba čísla nástupíšť. Nástupištia 1 – 10 sú vyhradené pre diaľkové a medzinárodné spoje, ostatné slúžia pre regionálnu dopravu. Informácie o odchodoch a príchodoch autobusov nájdete na webstránke www.slovaklines.sk, na informáciách na náhradnej stanici alebo na telefónnom čísle 18 211.

Služby

Stanica je úplne bezbariérová, k dispozícii je dlhodobé uskladnenie batožiny a zlepšil sa prístup k informáciám. Budova je vybavená modernými čakárňami, oddychovou zónou, verejnou wi-fi, verejnými toaletami, stánkami s rýchlym občerstvením a pod. HB Reavis do výstavby náhradnej autobusovej stanice investoval 6,5 milióna eur.

Náhradná stanica je dostupná pešo, bicyklom, autobusmi MHD (k náhradnej autobusovej stanici na Bottovej sa dostanete spojmi 70, 87, 88, 90, 205, 210) aj autom. Šoféri môžu využiť príjazd z Chalupkovej ulice, priamo pred budovou sú miesta na krátkodobé parkovanie. Pred autobusovou stanicou sú k dispozícii taxíky.

Ako hodnotíte náhradnú autobusovú stanicu na Bottovej vy? Zaujíma nás váš názor. Hlasovať môžete do piatka 24. novembra do 12:00 hod.

Náhradná autobusová stanica
13
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM