Alexandra Húsková Rôzne

Hľadáte lacný darček, kúpou ktorého pomôžete chudobným deťom?

Nakúpiť a pritom aj pomáhať môžete v bratislavskej Dúbravke v Charity shope Bazár sv.Alžbety. Po dlhšej prestávke sa presťahoval na Bazovského ulicu, do priestorov Komunitného centra. Výťažok z predaja poputuje na podporu vzdelávania chudobných detí v Afrike.

Ilustračný obrázok k článku Hľadáte lacný darček, kúpou ktorého pomôžete chudobným deťom?
Zdroj: Dnes24.sk

Charity shop „Bazár sv. Alžbety“ sa nachádza na Bazovského ulici 6 v Bratislave-Dúbravke, v priestoroch Komunitného centra. Bazár je otvorený od utorka do piatku od 14:00–18:00 hod.

Bazár ponúka rôzne darčekové predmety, bižutériu, módne doplnky, knihy, hračky, DVD, videokazety, domáce potreby, kabelky, módne ošatenie, ale aj originálnu bižutériu, módne doplnky a darčekové predmety z Kene. Okrem toho každý návštevník si môže za dobrovoľný príspevok vybrať prívesky na kľúče, či bižutériu, ktoré vyrobili deti ulice v Nairobi v rámci arteterapie.

Komu je určený výťažok z predaja?

Bazár sv. Alžbety ma štatút verejnej zbierky a výťažok z predaja darovaných vecí je zasielaný do Kene na podporu vzdelávania chudobných deti ulice z Nairobi, ktoré prešli resocializačným pobytom v centrách sv. Kizita a bl. Zdenky Schelingovej. Okrem toho pomáha aj sirotám, či polosirotám z najchudobnejších pomerov v Južnom Sudáne, ktoré si nemôžu dovoliť chodiť do školy.

Prečo práve Afrika?

„Keď som sa prvýkrát ocitla v Keni, zamilovala som si ju a stále sa rada vraciam späť. Vidíte obrovský rozdiel medzi extrémnym bohatstvom a extrémnou chudobou. Nehovorím však len o materiálnej chudobe, ale aj o chudobe v srdci, ktorou trpí väčšina afrických detí. Sú vďačné za akúkoľvek pozornosť a pomoc,“ hovorí Anička Horváthová, projektová manažérka občianskeho združenia Dobrota pre Afriku.

Kto je Dobrota pre Afriku?

Hlavným cieľom občianskeho združenie Dobrota pre Afriku je podpora a pomoc pre chudobných ľudí v rozvojových krajinách. Okrem toho podporuje misijných, charitatívnych a rozvojových pracovníkov v krajinách tretieho sveta a pomáha im v ich aktivitách.

Medzi ďalšie významné činnosti združenia patrí rozvíjanie a zvyšovanie povedomia širokej verejnosti o sociálnych problémoch v rozvojových krajinách a vytváranie solidarity s chudobnými a marginalizovanými skupinami.

Nosným projektom je Podpora vzdelávania chudobných detí (adopcia na diaľku), ktorý prebieha v Keni od roku 2009.

V apríli 2014 boli do tohto projektu zapojené aj chudobné deti v Južnom Sudáne. Výťažok z predaja je prerozdeľovaný na tieto dva projekty.

Viac informácií na internetovej stránke www.dobrotapreafriku.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM