KAW Rôzne

Hľadáte krúžok pre vášho školáka? Prinášame TOP 5 tipov kam s deťmi v Petržalke

Žiaci už pár dní poslušne sedia v školských laviciach. Mnoho rodičov si práve teraz láme hlavu, ako synom a dcéram zaplniť popoludnia.

Ilustračný obrázok k článku Hľadáte krúžok pre vášho školáka? Prinášame TOP 5 tipov kam s deťmi v Petržalke
Zdroj: TASR

Riešite dilemu kam s deťmi popoludní? Ponúkame vám na výber niekoľko možností. Najlepšie je prebrať ich s vašou ratolesťou a spoločne sa rozhodnúť, kam dieťa poslať na konkurz alebo zapísať na krúžok. Petržalka ponúka mnoho možností.

Pestrý výber v centre voľného času

Z ponuky centier voľného času si vyberie každé dieťa. Či už ide o malého šachistu alebo začínajúcu výtvarníčku. Spokojní budú aj milovníci zvierat a počítačoví maniaci. Najširšiu paletu krúžkov ponúka v Petržalke CVČ Gessayova. Z umeleckých je na výber napríklad keramický, výtvarný, tanečný, krúžok ľudových remesiel, vitráže aj maľovanie na hodváb.

Mladí počítačoví animátori, ale aj strelci, vodáci a turisti sa veľa naučia v športových a technických krúžkoch.

Celú ponuku nájdete TU. Najlepšie však urobíte, keď prídete aj s dieťaťom v sobotu 10. septembra o 10.00 hod. na deň otvorených dverí.

Chcete mať doma virtuóza?

Ak ste u dieťaťa zbadali skutočný talent, neváhajte a prihláste ho do základnej umeleckej školy. Vybrať si môžete z hudobných odborov podľa toho, ku ktorému nástroju to dieťa ťahá. Rozvíjať svoj talent môže aj vo výtvarnom, tanečnom a literárno-dramatickom odbore.

ZUŠ na Daliborovam námestí v Petržalke má ešte dve ďalšie pracoviská – jedno na Gessayovej ulici hneď oproti centru voľného času a na základnej škole v Rusovciach a Jarovciach. Tento týždeň na škole prebieha zápis nových žiakov.

Čítajte aj: Petržalské deti sa nemusia túlať po uliciach

Športom k zdraviu

Možností zašportovať si je v Petržalke viac. Na mnohých školách organizujú krúžky rôzne športové kluby. Môžete medzi nimi nájsť karate, džudo, hádzanú či basketbal.

Zapálení futbalisti sa môžu prihlásiť do FC Petržalka Akadémie. Pre veľký záujem si ich však skúsení tréneri vopred vyskúšajú. Ak sa dieťa lopty nebojí, je zdatné a má chuť hrať, možno z neho vyrastie malý Hamšík.

Tanečný ošiaľ

Po viacerých tanečných šou, ktoré si mohli deti pozrieť v televízii, sú najmä dievčatá pohybom priam posadnuté. Takmer všetky súbory však rady privítajú aj chlapcov, ktorých je v takto zameraných krúžkoch stále nedostatok.

V Petržalke sa dieťa môže venovať aj swingovým tancom či pôvodnému rock and rollu. Ponúka ich Charlie Dance Studio, ktorý pôsobí na ZŠ Dudova.

Tanečný súbor HALÓ, HALÓ, ktorý trénuje na ZŠ Prokofievova, sa zase zameriava na moderné kreácie – show dance, scénické tance a balet. Získal mnoho ocenení, dokonca je šesťnásobným majstrom sveta v Show Dance. Malí hip-hoperi by mali zamieriť do H-FIT-u na Gercenovej. Prihlásiť sa môžu detičky už od štyroch rokov.

Malí folkloristi

Ak sa vaše dieťa zvŕta už pri prvých tónoch akejkoľvek ľudovej piesne, prihláste ho do folklórneho súboru. Na konkurze si ho vyskúšajú a vyberú tých najlepších.

Šancu máte v súboroch Jarabinka, Dolina, Drienka, Hájenka, Lúčka, Poleno alebo Zvonček. Trénujú v školách a v priestoroch po celom sídlisku, takže iste nebude problém nájsť ten, ktorý máte najbližšie.

Čítajte aj: Poskytovanie finančného príspevku mnohodetným rodinám v Bratislave bude mať nové pravidlá

Záujmové krúžky
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM