Adriana Banásová Tlačové správy

Hľadáte energiu, vytrvalosť, pokoj a relax? Tak neváhajte a začnite cvičiť

Ak patríte medzi ľudí, ktorí radi trávia svoj voľný čas aktívne, potom je fitness pre vás ideálnym miestom. O svojom pohľade na dnešné cvičenie a o svojom fitness štúdiu nám porozprával Peter Černák.

Ilustračný obrázok k článku Hľadáte energiu, vytrvalosť, pokoj a relax? Tak neváhajte a začnite cvičiť
Zdroj: Dnes24.sk

Ako vnímaš cvičenie v dnešnej dobe ty? Je to podľa teba len súčasný trend, aby všetci vyzerali tip-top (hlavne v dobe, keď svetu vládne kult tela), alebo ľuďom ide naozaj o zdravie a o to, aby sa hýbali?

V dnešnej dobe sa ľudia viac starajú o svoje zdravie aj keď to podľa mňa ešte nie je dostatočné, ale ľudí so záujmom o šport každým rokom určite narastá. Je veľa dôvodov, prečo ľudia cvičia, no obávam sa, že podstatu cvičenia a pohybu využívajú, iba ak ich k tomu prinútia okolnosti, napríklad zdravie, okolie… Takí sme my ľudia. Preto sa im snažíme ukázať správnu cestu a pravidlá zdravého životného štýlu.

Kto má podľa teba väčší záujem o cvičebné programy alebo služby? Sú to viac muži či ženy a aké vekové kategórie?

Nedá sa povedať, či služby využívajú viac ženy alebo muži. Skôr by sme to zhodnotili, že obe pohlavia sa rovnakou mierou chcú starať o svoje zdravie. Naše služby využívajú všetky vekové kategórie.

Je väčší záujem o skupinové cvičenia či individuálne s osobným trénerom?

Ponúkame najmä individuálne služby. Snažíme sa síce vychádzať v ústrety potrebám trhu (teda možnosť mať vysoko kvalitnú službu s úžasnými výsledkami alebo cvičiť za lacnejšie, ale výsledok má v rukách len sám klient). Preto našim klientom vysvetľujeme, v čom sú výhody individuálneho prístupu. A zatiaľ sa nám to darí dobre, pretože najviac boli využívané práve individuálne služby starostlivosti o telo.

Viem o tebe, že ty cvičíš už dlhšie. Máš pocit, že záujem o cvičenie za posledných povedzme päť rokov vzrástol?

Áno. Myslím si, že záujem o cvičenie a všeobecne o športy každým rokom narastá. Nepovedal by som však, že je to najmä vďaka rôznym novinkám v oblasti športových pomôcok, kedy sa stáva cvičenie zaujímavejšie, alebo že si hlavne začínajú všímať svoj zdravotný stav. Skôr sa mi zdá, že sa prispôsobujú okoliu. Preto by som odporúčal naozaj nájsť podstatu veci.

Čo dáva cvičenie, samozrejme okrem vyšportovanej postavy, tebe?

Cvičenie mi dáva energiu, vytrvalosť, pokoj, relax. Odporúčam nájsť si na seba aspoň hodinu čas každý deň a urobiť niečo pre svoje zdravie. Ak nemáte čas ísť do fitnescentra, prejdite sa aspoň s partnerom.

Kde všade sa dá s vami cvičiť?

Klient má možnosť vybrať si druh tréningu a následne aj miesto. Buď v našich priestoroch, v jeho obľúbenom fitku alebo spokojne aj u neho doma podľa typu tréningu. Kapacita našej cvičebnej sály je podľa typu tréningu.

Aké iné služby zákazníkom ponúkate?

Robíme rôzne školenia a semináre o zdravej výžive a stravovaní a taktiež aj školenia v oblasti rôznych druhov športov. Spolupracujeme s firmou Fresh Garden Salads, kde robíme z ich ponuky jedlá, ktoré svojim účinkom umocňujú spaľovanie tuku či regeneráciu organizmu a hlavne spoločne zastávame heslo Staraj sa o telo.

Pri zostavovaní stravovacích plánov a cvičebných programov konzultujete zdravotný stav klienta aj s jeho lekárom?

Áno pri zostavovaní stravovacích plánov konzultujeme klientov zdravotný stav s výživovým poradcom a gastroenterológom. Následne ide klient k fyzioterapeutovi aj s jeho predošlými záznamami, či už s magnetickou rezonanciu alebo rôznymi inými, kde sa skontroluje, či ide naozaj o daný problém. Často sa stretávame s neodbornosťou a pochybením. Posledné štádium je konzultácia s trénerom podľa toho, aký typ cvičenia sa zvolí.

Musí človek, počas obdobia aktívneho cvičenia, veľmi obmedzovať alkohol?

Cvičenie ako také nás neobmedzuje, pokiaľ sa nebavíme o vrcholovej kulturistike. Určite neodporúčam ísť do fitka po preflámovanej noci.

Mohla by som trénerku robiť aj ja, aj keď nemám vyštudovanú telesnú?

Dobrá otázka. Áno, existuje veľa ľudí, čo sú fitnes trénermi a nemajú FTVŠ- odbor trénerstvo. Existujú rôzne kurzy, kde sa dajú získať tieto osvedčenia, aby mohol človek v tomto podnikať. Poznám veľa ľudí, čo nemajú FTVŠ a napriek tomu sú veľmi dobrými trénermi, ale to je samoštúdiom rôznych literatúr. Trénerstvo ako také je poslanie a nie každý to dokáže a vie robiť. Naša spoločnosť je samozrejme postavená na kvalifikovaných pracovníkov.

Foto: Facebook ProFigure

Fitnes centrum ProFigure
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM