Alexandra Húsková Samospráva

Herne v Dúbravke sú už otvorené kratšie

Od 1. júna vstúpilo v Dúbravke do platnosti obmedzenie prevádzkového času herní. Mestská časť tým podporuje aj petíciu, ktorú spustilo hlavné mesto. Na to, aby bola petícia úspešná je však potrebných 120-tisíc podpisov od obyvateľov hlavného mesta.

Ilustračný obrázok k článku Herne v Dúbravke sú už otvorené kratšie
Zdroj: TASR

Nielen zmenou otváracích hodín pre herne a prevádzky hazardných hier, ale aj podporou a propagovaním petície, ktorú spustilo hlavné mesto v spolupráci s mestskými časťami, chce dať Dúbravka jasný signál – stop podpore rozvíjania závislosti od hazardných hier a automatov.

Mestská časť Bratislava Dúbravka zmenila 5. mája na zasadnutí miestneho zastupiteľstva všeobecným záväzným nariadením otváracie hodiny pre herne a prevádzky hazardných hier. Nariadenie platí od 1. júna. Po novom môžu byť prevádzky hazardných hier v Dúbravke otvorené od 10:00 do 22.00 hodiny. Kontrolovať dodržiavanie nariadenia môžu zamestnanci mestskej časti a mestská polícia.

Prečítajte si aj : Dúbravka bude mať cez víkendy pokoj od hluku

Kde sa dá petícia podpísať?

Mestská časť Bratislava Dúbravka vyčlenila špeciálne miesta, kde môžu obyvatelia petíciu za zákaz hazardu na celom území Bratislavy podpísať. Petícia sa dá už teraz nájsť na miestnom úrade na Žatevnej a aj v budove úradu na ulici Pri kríži, v Dome kultúry Dúbravka, v Daniel's pube na Ulici kpt. Rašu a aj v AB Restaurant na M.Sch. Trnavského. Ďalšie petičné miesta bude mestská časť dopĺňať aj podľa požiadaviek Dúbravčanov.

Vyplnené hárky môžu ľudia posielať poštou alebo osobne priniesť na miestny úrad Dúbravka. Petičný hárok je k dispozícii aj na webovej stránke mestskej časti dubravka.sk.

Viac o petícii sa dozviete tu: Kasína a automaty ničia Bratislavu! Primátor a starostovia dnes spustili petíciu proti hazardným hrám

Starosta Dúbravky Martin Zaťovič chce preto, aby sa petícia v Dúbravke sprístupnila čo najviac obyvateľom. „Bude tiež dostupná na akciách, ktoré mestská časť organizuje. Od obyvateľov teraz totiž závisí, čo bude s herňami ďalej,“ dodal starosta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM