Rôzne Správy

Herečka Tatiana Hrivnáková zomrela dobrovoľne: CHCELA odísť za mŕtvym synom, FOTO

Smutná udalosť sa odohrala v pondelok krátko pred poludním v blízkosti železničnej zastávky Železná studienka v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Herečka Tatiana Hrivnáková zomrela dobrovoľne: CHCELA odísť za mŕtvym synom, FOTO
5
Galéria
Zdroj: RTVS

V prvý októbrový pondelok sa verejnosť dozvedela z médií strohú správu o smrti 74-ročnej ženy, ktorá ukončila svoj život tým, že vstúpila do koľajiska pred rozbehnutý vlak. Bratislava24 o tom informovala TU.

Vstúpila pred vlak

Tragédia sa stala v blízkosti železničnej zastávky Železná studienka v Bratislave. Informovala o tom bratislavská krajská polícia na sociálnej sieti.

Až neskôr sme sa dozvedeli, že práve v ten deň vo veku 74 rokov zomrela herečka a pedagogička Táňa Hrivnáková.

Podľa portálu topky.sk a viacerých ďalších zdrojov prinieslo správy, že to bola práve ona, ktorá sa rozhodla odísť zo sveta vstúpením na koľajisko.

Syn zahynul na splave

Pani Hrivnáková učila na konzervatóriu Mateja Bela. V pondelok, kedy nepracovala, prišla na vrátnicu školy, kde nechala list pre pani riaditeľku. V liste bolo napísané, že ide za synom. Okrem listu na rozlúčku zanechala aj kľúče od bytu a scenár vlastného pohrebu. Pani Hrivnáková ukončila svoj život skokom pod vlak,“ povedal zdroj z blízkeho okolia herečky portálu pluska.sk.

Syn Táne Hrivnákovej – Michal Hrušík († 38) – zomrel tragicky v máji tohto roku. Pracoval ako slovenský diplomat. Osudným sa mu v mladom veku stal splav rieky Una na hraniciach Bosny a Hercegoviny s Chorvátskom.

Hrala aj učila

Herečka účinkovala prevažne v televíznych filmoch, aktívna bola do konca 80. rokov. Vidieť sme ju mohli vo filmoch Adam Šangala, Zlatá priadka, Zlaté klasy, Kresadlo, Doktor Bencúr a iných. Hrala aj v seriáli Nepokojná láska.

Známa je tiež z relácie MA-TEL-KO, kde sprevádzala postavičku Drobčeka. Bola aj pedagogičkou na bratislavskom Konzervatóriu, kde učila javiskovú reč a hereckú tvorbu.

Táňa Hrivnáková sa narodila 25. septembra 1948 v Rožňave. Bola manželkou herca a pedagóga Ivana Letka, ktorý ju ako asistent na Vysokej škole aj učil. Zoznámila sa s ním ako devätnásťročná, on mal 33 rokov. Strávili spolu pätnásť rokov.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Vo veku 74 rokov zomrela slovenská herečka
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM