Aktualizované Správy

Havária vodovodu v Starom meste: Autá a autobusy museli odkloniť

Pre haváriu vodovodu v Bratislave už policajti odkláňajú dopravu. Električky zatiaľ jazdia, no zníženou rýchlosťou.

Ilustračný obrázok k článku Havária vodovodu v Starom meste: Autá a autobusy museli odkloniť
6
Galéria

AKTUALIZOVANÉ: Havária vodovodu má byť odstránená ešte v piatok. Potvrdila to Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) na sociálnej sieti s tým, že nehoda vznikla pri rekonštrukcii starého vodovodu.

Pre haváriu vodovodu v kopci nad Nábrežím armádneho generála Ludvíka Svobodu v bratislavskom Starom Meste je obmedzená doprava. Na ceste je množstvo vody. Autá a autobusové linky mestskej hromadnej dopravy preto odkláňajú. Električky zatiaľ premávajú, avšak zníženou rýchlosťou.

Obmedzenia v doprave

Hovorca Dopravného podniku Bratislava Martin Chlebovec pre TASR uviedol, že linky 29, 30, 31, 37 a 39 v smere na Botanickú a Mlynskú dolinu jazdia odklonom cez Most SNP, Einsteinovu a Most Lanfranconi. Električky podľa jeho slov zatiaľ jazdia. Na trati je však hraničné množstvo vody. Električková linka 9 aktuálne nejazdí cez tunel. Chlebovec verejnosť vyzval, aby cestovala s dostatočnou časovou rezervou.

Zelená vlna RTVS informuje, že časť cesty na Nábreží armádneho generála Ludvíka Svobodu je zaplavená. Dopravné aplikácie hlásia v okolí nábrežia kolóny, v ktorých sa aktuálne stojí okolo 20 až 30 minút. Vodiči odporúčajú sa úseku vyhnúť.

Prasknuté potrubie

„Premávka je usmerňovaná policajnými hliadkami, pričom v smere z mesta na Botanickú ulicu policajti premávku odkláňajú, smer od Botanickej ulice do mesta je aktuálne prejazdný. Vodičov touto cestou vyzývame, aby sa vyhli úseku v smere od Mosta SNP do Karlovej Vsi,“ informuje polícia na sociálnej sieti.

V kopci nad Nábrežím armádneho generála Ludvíka Svobodu v Bratislave, oproti bývalému PKO, prasklo veľké vodovodné potrubie. Voda zaplavuje Žižkovu ulicu a steká až na Nábrežie armádneho generála L. Svobodu. Bratislavská vodárenská spoločnosť pracuje na odstránení poruchy.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

❗️AKTUÁLNE❗️ DOPRAVNÉ OBMEDZENIE V BRATISLAVE 🚧 Viaceré hliadky bratislavských dopravných policajtov aktuálne zasahujú...

Posted by Polícia SR - Bratislavský kraj on Friday, April 28, 2023

Zostaňte v obraze. Ďalšie aktuálne správy:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM