Aktualizované Správy

Hasiči počas búrky odstraňovali polámané konáre, v Devíne sa dnes zosunula pôda

Po sobotňajšej nočnej búrke museli hasiči v Bratislavskom kraji vyštartovať k rôznym prípadom až jedenásťkrát. Problémy sa týkali predovšetkým zaplavených ciest a polámaných stromov.

Ilustračný obrázok k článku Hasiči počas búrky odstraňovali polámané konáre, v Devíne sa dnes zosunula pôda
Foto: t s / Zdroj: Dnes24.sk

Po sobotňajšej nočnej búrke museli hasiči v Bratislavskom kraji vyštartovať k rôznym prípadom až jedenásťkrát. Problémy sa týkali predovšetkým zaplavených ciest a polámaných stromov. Uviedlo to Operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru.

Zosuv pôdy na Devíne

Dnes popoludní museli zasahovať pri zosuve pôdy a stromov nad Štítovou ulicou v bratislavskej mestskej časti Devín. Informovala o tom Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru SR.

„Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že niekoľko stromov je nebezpečne naklonených nad cestnú komunikáciu,“ uviedla Farkasová. Hasiči pomocou ťažkej techniky stiahli naklonené stromy zo svahu, aby nedošlo k ich popadaniu a zablokovaniu cesty.

Konáre a zaplavené cesty

V samotnom hlavnom meste zasahovali hasiči počas búrky päťkrát, štyri výjazdy si vyžiadala situácia v okresoch Pezinok a Senec. V obci Častá a v mestskej časti Devín zase museli pomáhať dobrovoľní hasiči.

Pre dážď odčerpávali vodu zo zaplavených ciest v Bratislave na Kuklovskej ulici, Karloveskej ceste, v obci Báhoň pri železničnom podjazde či pri detskom domove v Modre.

Ešte dnes ráno museli hasiči odstraňovať nalomený konár topoľa, ktorý sa nachádzal nad autami a chodníkom na bratislavskej Zelinárskej ulici.

Nepriaznivé počasie si vyžiadalo zásah spolu 27 hasičov s deviatimi kusmi techniky.

Čítajte aj: HaZZ: Hasiči prehľadávali Dunaj, nahlásili im osobu v toku rieky

Hasiči počas včerajšej búrky odstraňovali polámané konáre
3
Galéria
Foto: t s / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM