Nina Táborská Rôzne

Gurmán Fest Bratislava odštartoval. Trojdňový festival návštevníkom ponúkne „všehochuť“

Dnes sa otvorili brány trojdňového festivalu jedla. V areáli petržalského Závodiska si budete môcť vychutnať ponuku 26 reštaurácií z celého Slovenska. Svoje umenie priamo na tanieri alebo na pódiu predstaví 68 šéfkuchárov z deviatich krajín.

Ilustračný obrázok k článku Gurmán Fest Bratislava odštartoval. Trojdňový festival návštevníkom ponúkne „všehochuť“
Zdroj: TASR

Ide už o siedmy ročník najstaršieho a najväčšieho gastronomického festivalu u nás, čo sa týka počtu prezentujúcich sa reštaurácií, vinárov, farmárov či predajcov rôznych delikates.

Medzi najväčšie atrakcie na hlavnom pódiu festivalu – Elektrolux Divadlo šéfkuchárov – bude patriť piatková šou Michala Konráda z reštaurácie Fou Zoo (v hodnotení ročenky GURMÁN na Slovensku získal za minulý rok najvyššie ocenenie – „3 vidličky“), v sobotu sa môžu návštevníci tešiť na Emanulele Ridiho, známeho šéfkuchára z televíznej relácie „S Italem v kuchyni“, a v nedeľu určite opäť zaujme tradičná šou Marcela Ihnačáka.

Prečítajte si tiež: Vyberáme pre vás: Privítajte leto v Bratislave! Tento víkend na vás čaká bohatý kultúrny program

Chýbať nebude ani Starostovská „džemovačka“. Ide o súboj bratislavských mestských častí vo varení džemu, kde sa súperí v chuti, obale i v spôsobe prezentácie toho svojho. Gurmán Fest Bratislava sa líši od iných podobných podujatí svojou koncepciou. Prezentuje tú najvyššiu kvalitu. Návštevníci si ju budú môcť vychutnať na jazyku a zároveň sa aj zoznámiť s receptami a majstrovstvom špičkových šéfkuchárov v rámci bohatého programu na viacerých pódiách alebo v Škole varenia pre gurmánov.

Oddych v príjemnom prostredí

Festival v areáli dostihovej dráhy ponúkne návštevníkom nielen množstvo príležitostí na ochutnávanie, prechutnávanie a vychutnávanie, ale aj veľkorysý priestor na oddych v príjemnom prostredí. Pripravené sú dve piknik zóny, špeciálne detské zóny, dve hudobné pódiá a nový „Warm Up“ bar vo večerných hodinách.

Jednodňová vstupenka na podujatie stojí 4,50 eura. Dvojdňová vstupenka je so zľavou; seniori nad 65 rokov a mládež od 13 do 17 rokov zaplatia za vstupné 1 euro. V predpredaji (na ticketportal.sk alebo gurmanfestbra­tislava.sk) môžete získať vstupenky so zľavou. Navyše tí, čo využijú túto možnosť, sa automaticky dostanú do žrebovania o možnosť využívať vozidlo Hyundai Danta Fe na obdobie dvoch mesiacov.

K hlavným partnerom festivalu patrí už tradične Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR).

"Gurmán Fest je ideálnou príležitosťou, ako na jednom mieste, v príjemnom prostredí a dostupnou formou predstaviť širokej verejnosti to najlepšie zo slovenských reštaurácií a tým podporiť záujem o domácu gastronómiu. Medzinárodný kongres Gastronomy Slovakia, ktorý je jeho súčasťou, vytvára priestor pre odovzdávanie skúseností medzi profesionálmi z danej oblasti, čím napomáha k zvýšeniu kvality, a tým aj konkurencieschop­nosti slovenských reštaurácií. Podporou týchto podujatí Slovenská agentúra pre cestovný ruch prispieva k zvýšeniu záujmu o slovenskú gastronómiu a s ňou spojeným cestovným ruchom na Slovensku,“ povedala Marta Kučerová generálna riaditeľka Slovenskej agentúry pre cestovný ruch.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM