Aktualizované Správy

Grassalkovichova záhrada bude v stredu pre očakávané protesty UZAVRETÁ

V centre Bratislavy sa na Deň Ústavy SR očakáva verejné zhromaždenie, ktoré sa má koncentrovať popoludní na Námestí slobody.

Ilustračný obrázok k článku Grassalkovichova záhrada bude v stredu pre očakávané protesty UZAVRETÁ
43
Galéria

Bratislavská mestská časť Staré Mesto uzavrie v stredu (1. 9.) Grassalkovichovu (Prezidentskú) záhradu v centre Bratislavy. Ide o bezpečnostné opatrenie pre stredajšie očakávané protesty. Staromestská samospráva o tom informuje na sociálnej sieti.

„O uzavretie záhrady požiadala Staré Mesto z bezpečnostných dôvodov Kancelária prezidenta SR,“ spresnili z miestneho úradu.

V centre Bratislavy sa na Deň Ústavy SR očakáva verejné zhromaždenie, ktoré sa má koncentrovať popoludní na Námestí slobody.

Ilustračné foto

Polícia v strehu

Bratislavská polícia prijala pre avizované stredajšie (1. 9.) protesty v hlavnom meste adekvátne opatrenia, uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

„Situáciu budeme priebežne monitorovať a v prípade, ak by došlo k narušeniu verejného poriadku alebo páchaniu inej protiprávnej činnosti, využijeme zákonné opatrenia na zjednanie nápravy,“ spresnil Szeiff.

Spolupracovať s Policajným zborom je pripravená aj Mestská polícia Bratislava, počas stredy opäť navýši počet policajtov v teréne. K dispozícii bude aj Útvar zásahovej jednotky a kynológie, ktorý plní počas protestov špeciálne funkcie.

„Zároveň aj policajti v iných mestských častiach, ako je Staré Mesto, sú pripravení v prípade potreby pomôcť v oblastiach, kde by sa mali protesty uskutočniť,“ uviedol vedúci oddelenia komunikácie bratislavskej mestskej polície Peter Borko. Ako doplnil, zo strategických dôvodov však nie je možné bližšie špecifikovať počty a ani miesta výkonu služby mestských policajtov.

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM