Maros Palesch Rôzne

Frešo: Crazy-shopy treba zavrieť

Z podnetu župana bratislavského samosprávneho kraja, Pavla Freša, bežia v dvoch predajniach crazy shop na území kraja správne konania. Tie rieši Regionálny úrad verejného zdravotníctva.

Dôvodom je predaj tzv. darčekových predmetov, ktorých konzumácia vyvoláva preukázateľne účinky podobné drogám. Proti predaju týchto látok bola na BSK doručená minulý týždeň aj petícia občanov, ktorí sú za zákaz predajní crazy-shop na celom Slovensku.

„Nie je možné, aby akákoľvek predajňa predávala čokoľvek, čo má účinok tvrdých drog. Potom je jediným riešením tieto predajne zavrieť,“ povedal bratislavský župan Pavol Frešo.

BSK podľa Freša v tejto súvislosti očakáva aj rýchle legislatívne zmeny, ktoré by vylúčili predaj tovaru obsahujúcich napríklad mefedron, ktorý dnes na Slovensku nie je zakázaný. Župan Pavol Frešo aj touto cestou vyzýva predstaviteľov miest a obcí, aby v prípade prevádzok podobným ako sú crazy-shopy rázne postupovali v súčinnosti s úradmi verejného zdravotníctva ako aj ďalšími orgánmi štátnej správy.

Zdroj: BSK, Iveta Tyšlerová

CRAZY_SHOP
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM