han Rôzne

Frekventovaná ulica sa zmení na PEŠIU zónu: Namiesto áut sa tam budú hrať deti! FOTO

Autom sa tam nedostanete, ani cez túto ulicu neprejdete inak ako peši. Dôvodom je projekt susedských festivalov s názvom: Ulica na hranie.

Ilustračný obrázok k článku Frekventovaná ulica sa zmení na PEŠIU zónu: Namiesto áut sa tam budú hrať deti! FOTO
5
Galéria

„Vazovova ulica sa v úseku medzi Mýtnou a Radlinského zmení na jednodňovú pešiu zónu, aby sa deti mohli bezstarostne hrať na ulici bez áut. Vítaní sú všetci obyvatelia a obyvateľky, ktorí si chcú zažiť verejný priestor pred školou inak, ako v bežný deň,“ informuje portál mestopredeti.sk a dodáva, že sa máme pripraviť na poriadnu dávku zábavy pre malých aj veľkých návštevníkov počas celého dňa.

„V deň podujatia budú platiť dočasné obmedzenia. Vazovova ulica bude uzatvorená od križovatky s Mýtnou ulicou až po križovatku s Radlinského. V čase medzi 6:00 – 21:00 bude vylúčený vjazd a parkovanie v tomto úseku. Vodičov prosíme využívať obchádzkovú trasu vedúcou po uliciach Mýtna, Imricha Karvaša a Radlinského,“ dodávajú na stránke.

Parkovacie miesta v priestore festivalu pre osoby so zdravotným postihnutím a vyhradené parkovacie miesto budú presunuté, a tým zachované. Na parkovisko pri križovatke Vazovova – Radlinského bude povolený vjazd a výjazd vozidiel.

Niečo k festivalu

„Susedské festivaly Ulica na hranie sú súčasťou celomestského projektu Mesto pre deti, ktorého cieľom je zvyšovať bezpečnosť v okolí škôl, vytvárať inkluzívne prostredie priateľské ku všetkým deťom, redukovať dopravné zápchy aj zvýšený smog. Iniciatíva reaguje na súčasnú situáciu, kedy stále viac detí vozia rodičia do školy autom, a to aj napriek tomu, že bývajú v jej blízkosti,“ poznamenalo Staré mesto na sociálnej sieti.

Kalendár festivalov

22. apríl │ZŠ Za kasárňou, MČ Nové Mesto

20. máj │ ZŠ Mudroňova, MČ Staré Mesto

26. máj │ ZŠ Drieňová, MČ Ružinov

3. jún │ZŠ Černyševského, MČ Petržalka

10. jún │ZŠ Riazanská, MČ Nové Mesto

26. august │ZŠ Vazovova, MČ Staré Mesto

8. september │ZŠ Biskupická, MČ Podunajské Biskupice

9. september│ ZŠ Budatínska, MČ Petržalka

23. september│ ZŠ Nevädzová, MČ Ružinov

1. október │ZŠ Malokarpatské námestie, MČ Lamač

KLIKNITE aj na tieto články:

Ulica na hranie je festival pre deti
5
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM