Tomáš Stupavský Samospráva

Francúzsky veľvyslanec poďakoval Ivovi Nesrovnalovi za podporu Paríža po teroristických útokoch

Včera primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal prijal v reprezentačných priestoroch Primaciálneho paláca veľvyslanca Francúzska na Slovensku Didiera Lopinota. Hlavnou témou stretnutia bola vzájomná spolupráca hlavného mesta a francúzskej ambasády.

Ilustračný obrázok k článku Francúzsky veľvyslanec poďakoval Ivovi Nesrovnalovi za podporu Paríža po teroristických útokoch
Zdroj: Dnes24.sk

Išlo o prvé oficiálne stretnutie novozvoleného primátora a splnomocnenca Francúzska. Ivo Nesrovnal sa svojmu hosťovi predovšetkým snažil ozrejmiť čo sú jeho priority na nasledujúce štyri roky.

Oboznámil ho s témami ako zlepšenie kvality mestskej dopravnej infraštruktúry, finančné ozdravenie mesta a posilnenie pozície Bratislavy ako hlavného mesta Slovenska.

„Budem sa ďalej usilovať aj o zlepšenie čistoty v meste a nastavenie pravidiel výškovej regulácie výstavby podľa vzoru mnohých európskych metropol,“ povedal primátor Bratislavy.

Francúzsky veľvyslanec reagoval slovami, že ambasáda plánuje aj naďalej s Magistrátom Bratislavy spolupracovať. Hlavne v oblasti architektúry a dizajnu, pretože sa chcú aktívne podieľať na témach ako urbanistické plánovanie a vplyv klimatických zmien. Ďalej uviedol, že privíta pomoc a rady mestských odborníkov.

Nesrovnala pozvali do Paríža

Na spoločnom stretnutí sa preberala aj neveselá téma ohľadom nedávnych teroristických útokov vo Francúzsku. Didier Lopinot poďakoval primátorovi za vyjadrenú podporu Parížu po útoku na redakciu časopisu Charlie Hebdo a informoval ho o aktuálnom priebehu vyšetrovania.

„Tento útok na francúzskych občanov je útokom na nás všetkých. Je to zločin spáchaný na zásadné demokratické princípy, ktoré sú základným kameňom slobodnej spoločnosti,“ vyjadril svoje pocity hneď po útokoch primátor Bratislavy.

Francúzsky veľvyslanec tlmočil pozvanie primátorky Paríža Anny Hidalgo pre bratislavského primátora zúčastniť sa v marci 2015 stretnutia primátorov hlavných miest EÚ.

Lopinot na záver vyjadril podporu prehlbovaniu spolupráce francúzskeho veľvyslanectva a Bratislavy aj v kultúrnej oblasti.

Prečítajte si tiež: Charlie Hebdo v Bratislave vypredali skôr, než sa vôbec dostal na pulty

Zdroj foto: Kancelária primátora.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM