han Rôzne

FOTOGALÉRIA: Istropolis sa stráca pred očami. Mramorový obklad bude čoskoro PREČ!

Jedna z nezabudnuteľných ikon hlavného mesta mení svoju tvár. Búracie práce na Istropolise pokročili. Boli sme sa tam pozrieť!

Ilustračný obrázok k článku FOTOGALÉRIA: Istropolis sa stráca pred očami. Mramorový obklad bude čoskoro PREČ!
24
Galéria

Na Trnavskom mýte sa už začalo s búraním stavby, ktorej minulosť siaha do v 80. rokov minulého storočia. Robotníci začali rozberať mramorový obklad.

Ako sme vás informovali v TOMTO článku, na mieste Istropolisu vyrastie nový priestor na bývanie, prácu, trávenie voľného času.

Developer Immocap, ktorý na mieste vybuduje projekt Nový Istropolis, má totiž k dispozícii od bratislavskej mestskej časti Nové Mesto právoplatné rozhodnutie o odstránení existujúceho objektu.

Začali s mramorom

„Obklad sa šetrne uskladní, aby bol pripravený na opätovné použitie priamo v Novom Istropolise, ale v prípade záujmu aj pre mestské či štátne organizácie. Rovnako zodpovedne sa postavíme aj k umeleckým dielam a artefaktom, ktoré sa v spolupráci s expertnou firmou pred časom uložili v špeciálnom sklade a plánujeme ich umiestniť v novom projekte,“ vyhlásil developer.

Keď sme popoludní dorazili namiesto, na búracích práca sa podieľalo asi osem robotníkov. Tí sa venovali práve spomínanej demontáži mramorového obkladu.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Búranie Istropolisu v Bratislave
24
Galéria
Zdroj: TASR/Dano Veselský
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM