Rôzne Správy

FOTO + VIDEO: V Bratislave dnes otvorili Týždeň vedy a techniky plný podujatí a zážitkov

Interaktívna výstava Veda netradične a Festival vedy a techniky Amavet 2018 budú privíta návštevníkov 8. a 9. novembra v Inchebe.

Ilustračný obrázok k článku FOTO + VIDEO: V Bratislave dnes otvorili Týždeň vedy a techniky plný podujatí a zážitkov
6
Galéria
Zdroj: TASR

Pätnásty ročník Týždňa vedy a techniky na Slovensku, ktorý sa začal práve dnes, prinesie viac ako 400 podujatí.

Veda netradične

Po pondelkovom otvorení Týždňa vedy a techniky bude nasledovať množstvo podujatí, ktoré sa uskutočnia nielen v hlavnom meste, ale napríklad aj v Košiciach, Trnave, Nitre či Banskej Bystrici. Centrum vedecko-technických informácií SR pripravilo na utorok 6. novembra pre verejnosť podujatie s názvom Utorok so psychológiou, ktorého cieľom je priblížiť verejnosti, čo všetko psychológia skúma a ako dokáže pomôcť v bežnom živote.

Interaktívna výstava Veda netradične a Festival vedy a techniky Amavet 2018 budú pre záujemcov k dispozícii 8. a 9. novembra v Inchebe.

Pre odbornú komunitu je na 8. novembra pripravená národná konferencia na tému Veda a technika na Slovensku a v medzinárodnom výskumnom a vzdelávacom priestore – Smerovanie ku kvalite a vedomostiam. Vyvrcholením Týždňa vedy a techniky na Slovensku bude galavečer pri príležitosti odovzdávania Ceny za vedu a techniku, ktorý sa uskutoční vo štvrtok 8. novembra.

Záujemcovia sa môžu dozvedieť napríklad o možnostiach získania úverov pre študentov, prieniku nebezpečných látok do životného prostredia, zúčastniť sa môžu na viacerých výstavách, napríklad o robotike, absolvovať môžu i exkurziu na Úrade priemyselného vlastníctva SR či absolvovať viaceré besedy a workshopy.

Podujatia SAV

Do Týždňa vedy a techniky na Slovensku sa zapojila aj Slovenská akadémia vied (SAV), ktorá pripravila viacero podujatí. Ako informovala jej hovorkyňa Monika Hucáková, pre žiakov, ale pre verejnosť sa uskutoční v stredu (7.11.) napríklad výskum v Arboréte Mlyňany SAV.

Žiaci sa dozvedia o spolužití stromov s mikróbmi, ošetrovaní ruží, pripravená je aj exkurzia po náučných chodníkoch arboréta. Astronomický ústav SAV v Tatranskej Lomnici pripravil na stredu program týkajúci sa 75 rokov tohto ústavu, od 18:00 hod. sa uskutočnia nočné pozorovania.

Týždeň vedy a techniky potrvá do nedele 11. novembra a ukončí Vedeckú jeseň podujatí zameraných na popularizáciu vedy a techniky.

Zdroj: Dnes24.sk
Aurelium - Týždeň vedy a techniky
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM