Rôzne

FOTO + VIDEO: Dobrý trh vniesol vianočnú atmosféru do Starej tržnice aj na Námestie SNP

Okrem tradičných trhov, ktoré ponúkajú množstvo kvalitných produktov, krásnych darčekov a skvelého jedla, čaká na návštevníkov aj bohatý sprievodný program.

Zdroj: Dnes24.sk

Kúzelnú sviatočnú atmosféru zažijú všetci, ktorí dnes zavítajú do Starej tržnice a na Námestie SNP, kde sa už tradične koná vianočný Dobrý trh.

Ožilo aj Námestie SNP

Okrem tradičných trhov, ktoré ponúkajú množstvo kvalitných produktov, krásnych darčekov a skvelého jedla, robí radosť návštevníkom aj bohatý sprievodný program plný vystúpení a dobrosrdečnej nálady. Mestom sa nesú tóny hudby, ľudia stretávajú priateľov a tešia sa z jedinečnej atmosféry.

Do programu sa zapojili aj prevádzky na Námestí SNP. Na návštevníkov čaká viac ako 150 stánkov s najkvalitnejšími produktmi. Trh má upozorniť na historickú trhovú funkciu tohto centrálneho mestského priestoru aj na nový projekt Živé námestie.

Azda najväčšiu pozornosť v Starej tržnici púta projekt Čierne diery, ktorý propaguje priemyselnú architektúru a zabudnuté miesta Slovenska. Na Dobrom trhu stoja v rade pri ich stánku na nádherné grafiky desiatky ľudí.

Návštevníci Dobrého trhu sa môžu zúčastniť aj špeciálnych komentovaných prehliadok Kláštorného pivovaru a v spolupráci s M_P_BA prehliady po strechách okolo Námestia SNP a Kamenného námestia. Pripravené sú tiež workshopy výroby vianočných ozdôb v Poľskom inštitúte a v Starej tržnici a koncerty domácich kapiel. V rámci Dobrého trhu pripravili organizátori aj upcycling workshop šitia oblečenia a spolu s KC Dunaj aj Dobročinný SWAP.

Na námestí vyrastie Rozprávkový les stromčekov Bratislavského kultúrneho a informačného strediska, v ktorom na rodiny s deťmi čaká rozprávkový príbeh so šťastným koncom. Deti môžu sledovať aj výrobu ľadových sôch či detské divadelné predstavenia.

Obývačka vo výklade

Výklady obchodného domu na Námestí SNP ožili v rámci Dobrého trhu multižánrovou výstavou Obývačka vo výklade. Počas nej sa 16 výkladov zmenilo na galériu fotografií a inštalácií, ktoré okrem iného približujú život predajcov časopisu Nota Bene.

Obývačku vo výklade podporia aj známe tváre, medzi nimi Zuzana Fialová, Ady Hajdu, Juraj Bača, Lujza Garajová-Schrameková, Juraj Loj či Robo Jakab, ktorý si odskočí z Vianočného Bazáru Chalaňov, ktorý sa koná tento víkend vo V-klube.

Chýbať nebude ani písanie básní na počkanie. O tie sa postarajú pouliční básnici zo združenia Tvorlístok, teda Tomáš Hudák, Michal Baláž, Matúš Oparty a Šimon Ondruš.

Podvečer čaká návštevníkov diskusia na tému Bývanie pre všetkých. S bratislavským primátorom Matúšom Vallom budú diskutovať aj predajkyňa pouličného časopisu Veronika Kurtová, Nina Beňová z OZ a právnik Maroš Matiaško, ktorí sú spoluautormi novej knihy Právo na bývanie.

Zdroj: Dnes24.sk
Vianočný Dobrý trh 2018
20
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM