KAW Správy Samospráva

FOTO: V Petržalke ešte stále odstraňujú následky víchrice. Vypíliť museli desiatky stromov

Polámané konáre, poškodené stĺpy verejného osvetlenia, zničené autá - to všetko zapríčinila prudká búrka spred týždňa. Vyvrátené stromy ležia doteraz medzi panelákmi.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V Petržalke ešte stále odstraňujú následky víchrice. Vypíliť museli desiatky stromov
13
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Búrka, ktorá sa Bratislavou prehnala 11. augusta, zanechala za sebou ničivú spúšť. Petržalčanom sa ráno po veternej smršti naskytol pohľad na vyvrátené stromy, polámané konáre, poškodené stĺpy verejného osvetlenia, dokonca aj na zničené autá.

Následky búrky stále odstraňujú

Pri víkendovej prechádzke Petržalkou ste mohli aj po viac ako týždni naraziť na vyvrátené stromy a konáre. Hasiči hneď po búrke zasahovali na problémových miestach. Pridali sa k nim aj dobrovoľní hasiči z Petržalky a zamestnanci Miestneho podniku verejnoprospešných služieb (VPS). Ako prvé uvoľňovali a sprejazdňovali miesta, kadiaľ prechádzajú autobusy a následne sa pustili do pílenia na chodníkoch, parkoviskách a ostatných komunikáciách.

Ešte aj po týždni je čo upratovať a vypilovať. Silvie Vnenkovej z komunikačného oddelenia MČ Bratislava-Petržalka sme sa opýtali, ako práce pokračujú. „Následky víchrice odstraňuje náš podnik verejnosprospešných služieb, v teréne bolo až 50 ľudí. Prioritne sa odstraňovali stromy, ktoré boli zlomené, ktoré popadali na autá (napr. na Ševčenkovej ulici) a na komunikácie,“ infomovala Vnenková.

V prvom rade bolo nevyhnutné odstrániť stromy a konáre, ktoré ohrozovali zdravie a životy ľudí. „Teraz prioritne čistíme areály MŠ a ZŠ. Tým, že víchrica rozmetala konáre po celej Petržalke, ich odstraňovanie trvá dlhšie. Najviac bol zasiahnutý stred Petržalky a Ovsište. Odstraňovanie bude trvať ešte pár dní. Pracovníci VPS sa totiž venujú aj svojim bežným povinnostiam,“ vysvetlila Silvia Vnenková.

Následky veternej smršte v Petržalke (11. august 2017)
13
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM