KAW Správy Samospráva

FOTO: Štefánikova cyklomagistrála ponúka nádherné výhľady na Malé Karpaty

Na Pezinskej babe otvorili poslednú etapu cyklomagistrály. Príprava trvala roky, realizácia niekoľko mesiacov.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Štefánikova cyklomagistrála ponúka nádherné výhľady na Malé Karpaty
7
Galéria
Zdroj: Bratislavský samosprávny kraj

Ak si voľné chvíle neviete predstaviť bez svojho dvojholesového tátoša, máme pre vás skvelé správy. Neďaleko Pezinka pribudla nádherná trasa pre bicyklových nadšencov. Novootvorená časť už existujúcej cyklotrasy sa začína na Pezinskej Babe a končí sa na križovatke cyklotrás Červená hora, teda na hranici Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) a Trnavského samosprávneho kra­ja.

Nádherných 100 km

V utorok (22.9.) otvorili posledný chýbajúci úsek spomínanej Štefánikovej cyklomagistrály. Trasa s nádhernými výhľadmi prechádza tromi krajmi (Bratislavský samosprávny kraj, Trnavský samosprávny kraj, Trenčiansky samosprávny kraj).

Cyklotrasa, ktorá má dĺžku vyše 100 km, vedie z Koliby až do rodnej obce M. R. Štefánika Košariská.

Najnovší úsek, ktorý prechádza z Pezinskej Baby cez Čermakovu lúku, Sedlo Hubalová, Skalku, Sklenú hutu, Amonovu lúka až ku križovatke cyklotrás Červená hora, meria 35 km. Počas jazdy nádhernou krajinou sa pred vami postupne otvoria fascinujúce výhľady na masív Malých Karpát.

Pásku na novom úseku cyklotrasy prestrihol župan BSK Juraj Droba. „Príprava trvala roky, realizácia niekoľko mesiacov. Za dobre zvládnutú prácu patrí moje poďakovanie kolegom a kolegyniam na župe, ale tiež Slovenskému cykloklubu, Ministerstvu školstva a Ministerstvu dopravy,“ povedal župan, ktorý sadol na bicykel a prešiel si časť trasy. „Snáď dám v októbri so synom aj celú,“ dodal župan.

Proces realizácie cyklotrasy od Bratislavy až po hranicu Trnavského kraja bol zložitejší a trval päť rokov. A to od výberu trasy, cez povoľovacie procesy, schvaľovania až po samotné čistenie a upravenie trasy tak, aby sa dalo po nej bezpečne jazdiť na bicykli. Celkové náklady dosiahli takmer 8 000 eur, z ktorých väčšina išla z prostriedkov Ministerstva školstva SR.

Zdroj: BSK

🚴‍♀️ OTVORILI SME POSLEDNÚ ETAPU ŠTEFÁNIKOVEJ CYKLOMAGISTRÁLY Takých dní ako dnešok by mohlo byť viac. Práca župana...

Posted by Juraj Droba on Tuesday, September 22, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM