Rôzne

VIDEO + FOTO: Oslavy nového roka sa v centre Bratislavy rozbehli naplno

Centrálnou zónou silvestrovských osláv v meste je Námestie Ľudovíta Štúra, Hviezdoslavovo námestie a Rázusovo nábrežie.

Zdroj: Dnes24.sk

Bratislavčania a návštevníci mesta sa zabávali v centre mesta už od 22:00 hod. Mestská časť Staré Mesto pripravila na Hviezdoslavovom námestí „warm-up party“. Diskotéka na námestí potrvá až do zhruba 2:00 hod. po polnoci.

Na krásnom modrom Dunaji

Polnočný ohňostroj bol spojený so svetelnou a hudobnou šou so scenériou dunajského nábrežia. Centrálnou zónou silvestrovských osláv v meste je Námestie Ľudovíta Štúra, Hviezdoslavovo námestie a Rázusovo nábrežie.

Ohňostroj bol tradične odpálený z plavidla uprostred rieky Dunaj s hudobnou kulisou na motívy slávneho valčíka Johana Straussa – Na krásnom modrom Dunaji. V rámci vizuálno-svetelnej inštalácie si návštevníci osláv mohli odčítať záverečné minúty roka 2018 na nadrozmernej časomiere na Námestí Ľudovíta Štúra .

Hlavne bezpečne

Na bezpečnosť a nerušený chod silvestrovskej noci dohliadajú posilnené hliadky mestskej a štátnej polície spolu s pracovníkmi strážnej služby a zdravotníkmi.

Aj tento rok je v centre osláv šesť kontrolovaných vstupov, na ktorých príslušníci policajných zložiek dávajú pozor na to, aby návštevníci do centrálnej zóny v Starom Meste vstupovali bez akýchkoľvek nebezpečných predmetov, ako sú napríklad sklenené fľaše či ostré predmety.

Podľa primátora Bratislavy Matúša Valla by sa malo pokračovať v tradícii silvestrovských osláv, chcel by však, aby vyzerali trochu inak. „Určite sa o tom budeme baviť, či by sa napríklad nemali vrátiť koncerty. Ale tak, aby boli spokojní Bratislavčania aj návštevníci a aby sme dôstojne oslávili túto príjemnú udalosť,“ priblížil v prvých minútach nového roka.

Ako dodal Vallo, silvestrovské oslavy zatiaľ prebiehali pokojne, bez incidentov, posilnené sú podľa jeho slov aj policajné zložky.

Zdroj: Dnes24.sk
Silvester 2018 v Bratislave
14
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM