Rôzne

FOTO: Petržalská plaváreň po mesačnej pauze opäť otvorí svoje brány

Počas štyroch týždňov sa v plavárni usilovne upratovalo a čistilo. Od pondelka 13. augusta si opäť môžete zaplávať.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Petržalská plaváreň po mesačnej pauze opäť otvorí svoje brány
9
Galéria
Zdroj: Petržalská plaváreň FB

Petržalská plaváreň absolvovala veľké upratovanie. V priebehu štyroch týždňov vypustili vodu z bazénov a akumulačných nádrží, všetky bazény vydezinfikovali a opláchli čistou vodu. Povrch bazénov potreboval aj náter špeciálnou látkou na ochranu nerezu.

Upratané a opravené

„Mechanicky vyčistíme všetky bazény a ich akumulačné nádrže, tzv. chlór-šokom ošetríme všetky bazénové potrubia, filtre a čerpadlá. Následne sa všetky filtre ešte raz dôkladne „preperú“. Vyčistené a dezinfikované budú prepadové žľaby jednotlivých bazénov, a tiež umelé rošty, ktoré sú umiestnené okolo bazénov. Demontujú sa kryty jednotlivých vodných atrakcií, ako aj masážna lavica, ktoré budú tiež mechanicky vyčistené, dezinfikované a inštalované na svoje pôvodné miesto,“ informovala Petržalská plaváreň pred uzavretím budovy v polovici júla.

Dnes už sú práce hotové, voda v bazénoch je napustená a aktuálne ju zohrievajú, aby si už v pondelok 13. augusta mohli návštevníci plavárne zašportovať či zrelaxovať.

Upratovanie a opravy neobišli ani saunový svet, kde vymenili poškodenú dlažbu a nefunkčné žiarovky v osvetlení. Vyčistili tiež potrubia vzduchotechniky a obľúbený tobogán, z ktorého povrchu bolo potrebné poutierať prach.

Plaváreň je teda vynovená a uprataná a už v pondelok privíta svojich návštevníkov.

Petržalská plaváreň - upratovanie
9
Galéria
Zdroj: Petržalská plaváreň FB
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM